Теми статей
Обрати теми

Як сплачувати земподаток у об'єднаній громаді

До якого бюджету спрямовується плата за землю (земельний податок або орендна плата за землі державної і комунальної власності) у зв’язку з об’єднанням сільських рад в об’єднану територіальну громаду?

За загальним правилом бюджети територіальних громад, що об’єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду з урахуванням особливостей, встановлених частиною дев’ятою ст. 8 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.15 р. № 157-VIII.

При цьому до завершення періоду окремого виконання бюджетів територіальних громад, що об’єдналися, функції головних розпорядників, розпорядників бюджетних коштів територіальних громад, що об’єдналися, продовжують здійснювати відповідні бюджетні установи в особі сільського, селищного, міського голови, обраного об’єднаною територіальною громадою, інших керівників бюджетних установ.

Крім того, бюджетні рахунки, на які сплачуються податки, відкриваються щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до закону про Державний бюджет України та рішень про місцеві бюджети (п. 1.3 Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.12 р. № 758).

Враховуючи це, податківці переконані, що у разі об’єднання в поточному році сільських рад в об’єднану територіальну громаду плата за землю (земельний податок або орендна плата за землі державної і комунальної власності) сплачується на відкриті Державною казначейською службою України рахунки для сільських рад, а з нового бюджетного року — на відкриті рахунки для зарахування надходжень з плати за землю до бюджету об’єднаної територіальної громади.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.06

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі