Послуги, пов’язані з програмною продукцією: нюанси ПДВ-обкладення

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 11.09.17 р. № 1892/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

У листі, що коментується, податківці розповіли про порядок ПДВ-обкладення операцій з поставки послуг, пов’язаних з програмною продукцією. Контролери дійшли таких висновків:

1. Операції з модифікації (модернізації) програмної продукції, внаслідок яких відбуваються якісь зміни в програмній продукції, обкладаються ПДВ у загальному порядку за ставкою 20 %, якщо умовами ЦП-договору не визначено перехід/відчуження майнових прав (права власності) від виконавця до замовника на окремі елементи програмної продукції.

Якщо ж умовами ЦП-договору визначено перехід/відчуження майнових прав (права власності) від виконавця до замовника на окремі елементи програмної продукції, то операції з поставки таких послуг звільняються від обкладення ПДВ відповідно до п. 261 підрозд. 2 розд. XX ПКУ.

2. Послуги з супроводу та/або технічної підтримки програмної продукції обкладаються ПДВ у загальному порядку за ставкою 20 %, якщо (!) в результаті постачання таких послуг не відбувається ніяких змін у програмній продукції.

Якщо внаслідок постачання послуг із супроводу та/або технічної підтримки програмної продукції відбуваються якісь зміни в програмній продукції, то для цілей обкладення ПДВ постачання таких послуг розглядається як постачання окремих компонентів (елементів) програмної продукції, які звільняються від обкладення ПДВ відповідно до п. 261 підрозд. 2 розд. XX ПКУ.

3. Послуга щодо надання права на отримання оптимізації і оновлень, що містить право на отримання та завантаження інструментів і процедур для оновлення програмного забезпечення (ПЗ) у його розробника через виконавця, який забезпечує супровід та/або технічну підтримку ПЗ, обкладається ПДВ у загальному порядку за ставкою 20 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі