Податківці стягнули податковий борг з ПДВ — збільшення реєстраційного ліміту не чекайте

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 29.08.17 р. № 19207/6/99-99-17-03-15

У листі, що коментується, податківці розповіли про нюанси погашення податкового боргу з ПДВ, який виник після 01.07.15 р. у зв’язку з несплатою самостійно задекларованих грошових зобов’язань.

У такому разі згідно з процедурою, прописаною у п. 95.5 ПКУ, стягнення грошових коштів відбувається або за рахунок готівки, що належить такому платнику ПДВ, та/або коштів з рахунків такого платника у банках.

При цьому джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів та з інших джерел, а також суми надмірно сплачених платежів до відповідних бюджетів та ті, що враховуються в СЕА ПДВ (п. 87.1 ПКУ).

Якщо погашення податкового боргу відбувається за рахунок коштів на ПДВ-рахунку, контролери направляють до Казначейства відповідний реєстр, в якому вказують: найменування платника ПДВ, його податковий номер або ІПН, а також суму податкового боргу, що належить перерахуванню до бюджету. Після цього Казначейство списує необхідну суму з ПДВ-рахунку.

Якщо ж це будуть готівкові кошти, то такі суми контролери вносять у банк у день їх стягнення для перерахування до відповідного бюджету (п. 95.5 ПКУ). Відповідно такі суми проходять повз ПДВ-рахунок (йдуть безпосередньо до бюджету).

Зверніть увагу! Як зазначають податківці, поповнення ПДВ-рахунку на суму, стягнуту в рахунок погашення податкового боргу з ПДВ, законодавством не передбачено.

Ну а раз так, то суми, стягнуті в рахунок погашення боргу, не зможуть брати участь в розрахунку реєстраційного ліміту через складову ∑ПопРах. Відповідно реєстраційний ліміт боржника залишиться незмінним.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі