Звіт про відрядження може подати довірена особа

Чи має право підзвітна особа, яка з поважних причин не може особисто подати Звіт про використання коштів, що були видані їй на відрядження або під звіт, а також залишок невикористаних коштів, передати їх за дорученням через іншу особу?

Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку (п.п. 170.9.2 ПКУ):

• завершує таке відрядження;

• завершує виконання окремої цивільно-правової дії.

За наявності надміру витрачених коштів їх сума повертається в касу або зараховується на банківський рахунок до або під час подання зазначеного Звіту.

При цьому якщо під час службового відрядження працівник:

• отримав готівку із платіжних карток, він подає Звіт і повертає кошти до закінчення 3-го банківського дня після відрядження;

• застосував платіжні картки для проведення безготівкових розрахунків, то строк подання Звіту не перевищує 10 банківських днів, за наявності поважних причин він продовжується до 20 днів.

Звіт складається підзвітною особою, що отримала такі кошти.

Водночас за договором доручення одна сторона (повірений) зобов’язується вчинити від імені та за рахунок другої сторони (довірителя) певні юридичні дії (ст. 1000 ЦКУ).

Враховуючи викладене вище, обмежень щодо передачі до бухгалтерії заповненого Звіту та залишку невикористаних коштів, які були видані підзвітній особі, через іншу особу на підставі договору доручення не передбачено.

При цьому терміни подання Звіту залишаються незмінними.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.14

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі