Теми статей
Обрати теми

Відповідальність за невидачу квитанції до касового ордера

Яка передбачена відповідальність за невидачу квитанції до прибуткового касового ордера?

Приймання готівки в касу відповідно до п. 3.3 глави 3 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Нацбанку від 15.12.04 р. № 637 проводиться за прибутковими касовими ордерами, підписаними головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником підприємства.

При прийманні готівки в касу за прибутковими касовими ордерами видається засвідчена відбитком печатки підприємства квитанція (що є відривною частиною прибуткового касового ордера).

За порушення вимог Закону про РРО до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі 170 грн., зокрема в разі порушення встановленого порядку проведення розрахунків через каси підприємств (п. 7 ст. 17. Закону про РРО).

Таким чином, у разі встановлення під час проведення перевірки порушення порядку проведення розрахунків через каси (наприклад, невидача квитанцій до касових ордерів) до суб’єкта господарювання застосовується штрафна санкція у розмірі 170 грн. за кожне таке порушення.

Крім того, за таке порушення передбачена і адмінвідповідальність згідно із ст. 1551 КУпАП, яка накладається на:

• осіб, які здійснюють розрахункові операції, у вигляді штрафу від 34 до 85 грн.;

• на посадових осіб — від 85 до 170 грн.

За повторне порушення, допущене протягом року, якщо коли вас було піддано адмінстягненню, загрожує штраф у збільшеному у двічі розмірі.

Накладати такі адмінштрафи можуть тільки суди.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.21

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі