Теми статей
Обрати теми

Уточненкою зменшили суму бюджетного відшкодування: як це відобразиться в інтегрованій картці і СЕА

Як в інтегрованій картці платника (ІКП) і системі електронного адміністрування ПДВ (СЕА) враховуються показники уточнюючого розрахунку до ПДВ-декларації, у якому зменшена сума бюджетного відшкодування?

Облік нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних і інших платежів до бюджетів, ЄСВ відображається в ІКП окремими обліковими операціями в хронологічному порядку (п. 1 розд. II Порядку № 422*). При цьому кожна операція фіксується в окремому рядку з вказівкою виду операції і дати її проведення.

* Порядок ведення органами ДФСУ оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 07.04.16 р. № 422.

Після рознесення в ІКП інформації про суму відшкодування ПДВ або зменшення такої суми згідно з поданими уточненками в ІКП платника (п.п. 3 п. 6 розд. III Порядку № 422):

• або зменшується залишок бюджетного відшкодування (БВ) за відповідний звітний період — в загальному випадку;

• або зменшується позитивне сальдо розрахунків платника з бюджетом у календарній черговості його виникнення — у разі недостатності залишку БВ;

• або виникає податковий борг — за відсутності позитивного сальдо.

Зменшення в ІКП сум БВ при погашенні грошових зобов’язань платника податків і пені з ПДВ відбувається в календарній черговості їх виникнення.

Що стосується СЕА, то за результатами подання уточнюючого розрахунку, що передбачає зменшення суми БВ, на суму такого зменшення збільшується реєстраційний ліміт платника ПДВ через складову ∑Відшкод (загальну суму ПДВ, заявлену платником до БВ з урахуванням сум коригувань і результатів перевірок).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі