Теми статей
Обрати теми

Декларація про валютні цінності в електронній формі

Чи може суб’єкт господарювання подати до контролюючого органу в електронному вигляді Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами?

Форму Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі — Декларація), затверджено наказом Мінфіну від 25.12.95 р. № 207.

Декларування валютних цінностей суб’єктами господарювання за встановленою формою в Нацбанку та в державних податкових інспекціях за місцезнаходженням таких суб’єктів.

Загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання платниками податків податкової звітності до контролюючих органів в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису визначені Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженою наказом ДПАУ від 10.04.08 р. № 233.

Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів та оновлені версії форм звітності можна знайти на офіційному веб-сайті ДФС України (www.sfs.gov.ua). У зазначений реєстр, зокрема, включена Декларація.

Тобто суб’єкт господарювання має можливість подати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді.

Водночас слід зазначити, що суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Декларацію у двох примірниках, один із яких залишається у цьому органі, а другий — зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи подається до Нацбанку, що передбачає наявність Декларації у паперовому вигляді.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 114.04

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі