Теми статей
Обрати теми

Чи завжди потрібно заповнювати службове поле ряд. 19.1 ПДВ-декларації

Чи відображається реєстраційна сума у службовому полі ряд. 19.1 ПДВ-декларації, якщо відсутні показники для заповнення ряд. 19 такої декларації?

У службовому полі ряд. 19.1 ПДВ-декларації відображається сума реєстраційного ліміту (РЛ), розрахованого відповідно до п. 2001.3 ПКУ на момент подання ПДВ-декларації (п.п. 2 п. 5 розд. V Порядку № 21*).

* Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджений наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

Виходячи із суми РЛ і значення, вказаного в ряд. 19 ПДВ-декларації, розраховується сума перевищення від’ємного значення ПДВ (ВЗ) над сумою РЛ на момент подання ПДВ-декларації. Така сума вноситься в ряд. 19.1 і зараховується до складу податкового кредиту (ПК) наступного звітного періоду в ряд. 21 ПДВ-декларації.

Сума ОЗ, яка не перевищує РЛ, переноситься в ряд. 20 ПДВ-декларації. При цьому, вона (п.п. 4 п. 5 розд. V Порядку № 21):

• спочатку зараховується у зменшення суми податкового боргу з ПДВ, що виник за попередні періоди, а потім

• або підлягає бюджетному відшкодуванню;

• або зараховується до складу ПК наступного звітного періоду.

Таким чином, РЛ, який вказується в службовому полі в ряд. 19.1 ПДВ-декларації, вноситься з метою визначення ВЗ, яке платник ПДВ має право віднести у зменшення податкового боргу, або ж відшкодувати на свій рахунок у банку, або в рахунок сплати грошових зобов’язань, або погашення податкового боргу за іншими платежами, що сплачуються до держбюджету.

Тому якщо в ПДВ-декларації не заповнений ряд. 19, тобто відсутня сума ВЗ поточного звітного періоду і ВЗ, яке підлягає включенню до складу ПК поточного звітного періоду, то і сума в службовому полі ряд. 19.1 такої декларації не заповнюється.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі