Теми статей
Обрати теми

Повернення переплати з ПДВ та реєстраційний ліміт

Чи буде змінюватись реєстраційний ліміт на суму надміру сплачених грошових зобов’язань з ПДВ, які повернуті на електронний ПДВ-рахунок?

Помилково та/або надміру сплачені суми ПДВ підлягають поверненню платнику (крім випадків наявності у такого платника податкового боргу) після подання заяви про таке повернення (п. 43.3 ПКУ).

Такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування ПДВ, а в разі його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення чи на момент фактичного повернення коштів — шляхом перерахування на поточний рахунок в установі банку (п. 43.41 ПКУ).

При цьому суми надміру сплаченого ПДВ, повернуті на електронний рахунок, не змінюють значення ∑ПопРах, а отже, не змінюють суму, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні (ПН) та/або розрахунки коригування (РК) в ЄРПН.

Якщо в подальшому платник приймає рішення про повернення коштів з електронного рахунка на поточний рахунок, то значення ∑ПопРах зменшується на суму ПДВ, що підлягає перерахуванню на поточний рахунок платника.

Разом з цим п. 53 підрозд. 2 розд. XX ПКУ встановлено, що 20.01.17 р. значення суми, на яку платник має право зареєструвати ПН/РК в ЄРПН, визначеної п. 2001.3 ПКУ, збільшується на суму коштів, повернутих у період з 01.01.16 р. до 01.01.17 р. платнику податку на рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ: перерахованих з поточного рахунка платника безпосередньо до бюджету; перерахованих з рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ до бюджету за заявою платника, який діяв у цей період.

У межах суми такого збільшення платник податку має право подати заяву та перерахувати кошти з ПДВ-рахунка на його поточний рахунок відповідно до п. 2001.6 ПКУ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі