Теми статей
Обрати теми

Погашаємо податковий борг за допомогою ПДВ-декларації

Яким чином і протягом якого строку відбувається зарахування суми, зазначеної в ряд. 20.1 ПДВ-декларації, у зменшення податкового боргу з ПДВ в інтегрованій картці платника податку?

Розрахунок суми від'ємного значення, яку зазначають у ряд. 20 декларації з ПДВ (у межах реєстраційного ліміту), відбувається у момент подання ПДВ-декларації (п.п. 4 п. 5 розд. V Порядку № 21*).

* Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджений наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

Облік нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, ЄСВ відображається в інтегрованій картці платника (ІКП) окремими обліковими операціями в хронологічному порядку (п. 1 розд. II Порядку № 422**).

** Порядок ведення органами ДФСУ оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 07.04.16 р. № 422.

При погашенні суми податкового боргу кошти, що сплачуються платником податків, насамперед зараховуються в рахунок податкового зобов’язання (п.п. 4 п. 2 розд. III Порядку № 422). У наступну чергу зараховуються в рахунок погашення штрафів, в останню чергу — у рахунок пені відповідно до черговості їх виникнення.

Висновок: зарахування суми, зазначеної в ряд. 20.1 ПДВ-декларації, у рахунок зменшення податкового боргу з ПДВ проводиться в ІКП в граничний день подання ПДВ-декларації і використовується виключно для погашення податкового боргу з ПДВ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі