Теми статей
Обрати теми

Код УКТ ЗЕД у чеку РРО: поки що тільки для продавців пального

Децюра Сергій, податковий експерт
Наказ Мінфіну від 19.02.18 р. № 288 «Про внесення змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів»

Мінфін вніс зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом МФУ від 21.01.16 р. № 13. Цим самим він підкоригував перелік обов’язкових реквізитів, які має містити касовий чек.

Відтепер одним з обов’язкових реквізитів касового чека, який друкує РРО, буде «код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД».

Зміна переліку обов’язкових реквізитів чека РРО не говорить про те, що всі суб’єкти господарювання відразу мають іти до сервісних центрів РРО з метою перепрограмування свого РРО і доповнення його програмного забезпечення функцією, яка допоможе вказувати у чеку код товару згідно з УКТ ЗЕД.

Річ у тому, що вказувати код УКТ ЗЕД у касовому чеку потрібно лише в тому випадку, коли це передбачено нормами чинного законодавства.

На сьогодні така вимога є лише для операцій з постачання пального (п. 11 ст. 3 Закону про РРО).

Якщо ви торгуєте іншими товарами, а не пальним, то вказувати їх коди УКТ ЗЕД у чеках РРО не обов’язково. Це стосується і товарів, які продають продавці пального, але ці товари не є пальним.

Увага! Після того, як код УКТ ЗЕД стане обов’язковим реквізитом чека РРО (це відбудеться після набуття чинності наказом, що коментується), продавець пального буде зобов’язаний відразу вказувати його код у чеку РРО. Якщо цього не робити, то продавцю палива загрожує штраф у розмірі 85 грн. за проведення розрахункових операцій через РРО без використання режиму попереднього програмування (п. 6 ст. 17 Закону про РРО).

Наказ, що коментується, чинний з дати опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі