Теми статей
Обрати теми

Працівник не забирає трудову книжку: дії роботодавця

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Працівник звільнений за власним бажанням 21.03.18 р. У день звільнення з ним проведений остаточний розрахунок (гроші перераховані на банківську картку працівника). Цього ж дня до трудової книжки працівника був внесений запис про звільнення. Проте в день звільнення працівник не забрав свою трудову книжку. Що робити роботодавцеві?

Розпочнемо з того, що запис про звільнення вносять до трудової книжки в день звільнення (п. 2.4 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мінюсту та Мінсоцзахисту населення від 29.07.93 р. № 58, далі — Інструкція № 58).

Роботодавець зобов’язаний у день звільнення працівника видати йому трудову книжку із унесеним записом про звільнення. Цього вимагає ст. 47 КЗпП і п. 4.1 Інструкції № 58.

Якщо працівник з якихось причин не отримав трудову книжку в день звільнення (наприклад, був відсутній у день звільнення, не зайшов до кадрової служби за документом), роботодавець повинен потурбуватися про документальне оформлення цього факту.

Річ у тому, що в разі затримки видачі трудової книжки з вини роботодавця працівник має право звернутися до суду. І якщо суд винесе рішення на користь працівника, роботодавець зобов’язаний буде виплатити такому працівникові середній заробіток за весь час вимушеного прогулу (ч. 5 ст. 235 КЗпП, абз. 6 п. 4.1 Інструкції № 58).

Розрахунок середньої заробітної плати у разі вимушеного прогулу здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, виходячи з виплат за останні два календарні місяці, що передують події, з якою пов’язана відповідна виплата.

Також у разі затримки видачі трудової книжки днем звільнення вважатиметься день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення (день видачі трудової книжки) видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається роботодавцем, який її вніс, недійсним (абз. 7 п. 4.1 Інструкції № 58).

Крім того, у разі затримки видачі трудової книжки з вини роботодавця йому можуть загрожувати фінансові санкції у вигляді штрафу як за порушення інших вимог трудового законодавства у розмірі 1 мінзарплати (зараз — 3723 грн.). А також є вірогідність притягнення його посадових осіб до адміністративної відповідальності за порушення інших вимог трудового законодавства.

Міра цієї відповідальності визначена ст. 41 КпАП. Це штраф у розмірі (загальний випадок) від 510 до 1700 грн.

Але уникнути негативних наслідків при звільненні працівника, який не отримав трудову книжку, дуже просто.

Надішліть такому працівникові в день звільнення рекомендований лист з повідомленням про вручення. У цьому листі повідомте працівника, що йому необхідно отримати трудову книжку. Таку можливість передбачає п. 4.2 Інструкції № 58 (ср. ). Текст листа може бути таким: «Шановний Олександре Івановичу, просимо Вас зявитися до відділу кадрів для отримання трудової книжки у будь-який зручний час з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю».

Зверніть увагу: надіслати трудову книжку звільненому працівникові поштою можна виключно з письмового дозволу такого працівника (п. 4.2 Інструкції № 58). Якщо у вас зазначеного дозволу немає, зберігайте трудову книжку, не отриману звільненим працівником, протягом 2 років у відділі кадрів окремо від інших трудових книжок працівників.

Якщо і протягом цих 2 років працівник не виявить бажання отримати свою трудову, передавайте її до архіву. Там трудова книжка повинна зберігатися протягом 50 років.

Після закінчення зазначеного строку її можна знищити в установленому порядку (п. 6.2 Інструкції № 58).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі