Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів

Децюра Сергій, податковий експерт

Акцизні марки для тютюнових виробів

З метою захисту споживачів від підробки тютюнових виробів Кабмін затвердив нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок).

Так, для тютюнових виробів (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок) вітчизняного виробництва нові марки оформлені в зеленій кольоровій гамі, а імпортного виробництва — фіолетового.

Запроваджуються в обіг марки акцизного податку нового зразка з 01.07.18 р.

(Постановка Кабміну від 04.04.18 р. № 257, чинна з 13.04.18 р.)

Чергове оновлення плану-графіка перевірок ДФСУ

ДФСУ вчергове з початку року оприлюднила на своєму офіційному сайті оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік.

Змін зазнали розділи I та ІІ цього плану-графіка. Нагадаємо, що в них містяться дані юридичних осіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів, документальні перевірки яких заплановано на 2018 рік.

Інші розділи плану-графіка (у частині перевірок самозайнятих осіб та юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) залишено без змін.

(Дані офіційного веб-сайту ДФСУ: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html)

Проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА

Наприкінці весни в Україні буде організовано та проведено фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

У зв’язку з цим ВРУ прийняла низку нормативно-правових актів, яким надаються пільги у сплаті різних податків і зборів. Так, зокрема:

1) до 01.06.18 р. звільнені від нарахування та сплати ЄСВ, а також від нарахування і утримання ПДФО та ВЗ з доходів особи, які виконують роботи та/або надають послуг на території України або за її межами у період підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018;

2) до 26.05.18 р. звільняються від ПДВ операції із ввезення на митну територію України товарів, необхідних для забезпечення організації та проведення зазначених вище заходів, а також продаж квитків та послуг, що є їх невід’ємною частиною;

3) до 26.05.18 р. звільняється від оподаткування прибуток, отриманий УЄФА та/або його пов’язаними особами від передачі та/або використання комерційних прав, що стосуються фінальних матчів;

4) звільняються від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних), що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту, необхідні для забезпечення організації та проведення зазначених заходів, але без їх продажу;

5) звільняються від сплати митних платежів товари, у тому числі транспортні засоби, потрібні для проведення цих матчів, поміщені в митний режим тимчасового ввезення на строк до трьох місяців.

(Закони України від 22.03.18 р. № 2373-VIII, від 22.03.18, № 2374-VIII та від 22.03.18, № 2375-VIII, чинні з 19.04.18 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі