Теми статей
Обрати теми

Зміна номенклатури після отримання передоплати

На яку дату і яким чином складаються розрахунки коригування (РК) до податкової накладної (ПН), виписаної на дату отримання передоплати, у разі зміни номенклатури товарів/послуг?

Якщо після отримання передоплати і складання ПН відбувається зміна (у тому числі часткова) номенклатури товарів/послуг, постачальник на дату постачання товарів/послуг** складає РК, в якому:

** Аналогічне роз’яснення було й раніше в категорії 101.16 ЗІР ДФСУ (діяло до 12.04.18 р.).

у першому рядкугр. 7 і 13) зі знаком «-» вносить показники рядка ПН, в якому номенклатура товарів/послуг змінюється (такий рядок «обнуляється»). При цьому в гр. 1 РК зазначається порядковий номер рядка ПН, який коригується.

Усі інші показники рядка ПН залишаються незмінними, а гр. 9 і 10 не заповнюються;

• для додавання однієї або декількох нових (змінених) товарних позицій у РК в окремих рядках зазначаються показники за товарами/послугами, які додаються (нові товарні позиції). При цьому в гр. 1 такого РК таким новим товарним позиціям присвоюються нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в коригованій ПН.

В усіх рядках гр. 2 РК, які заповнюються у зв’язку зі зміною номенклатури товарів/послуг, зазначається причина коригування — «Зміна номенклатури».

Важливо! У такому ж порядку і з такою ж причиною складається РК на одночасну зміну ціни і кількості товарів/послуг.

Якщо в результаті зміни номенклатури та/або одночасної зміни кількості і ціни товарів/послуг відбувається повернення частини суми отриманого авансу/доплати, то складається лише один РК з урахуванням наведених вище особливостей, а другий РК (на суму зменшення/збільшення компенсації) не виписується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі