Теми статей
Обрати теми

Розрахунок коригування до «старої» податкової накладної

Чи вказувати код ставки та код пільги у розрахунку коригування, що складений до податкової накладної, в якій такі реквізити не зазначались?

Відповідно до п. 21 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом МФУ від 31.12.15 р. № 1307 (далі — Порядок № 1307), у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної (ПН), не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 ПКУ, постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до ПН (РК).

Згідно із п. 16 Порядку № 1307 у гр. 8 розділу «Б» ПН зазначається код ставки ПДВ, за якою здійснюється оподаткування операцій з постачання товарів/послуг, що постачаються. У гр. 9 зазначається код відповідної пільги з ПДВ.

Водночас якщо виникла необхідність складання РК до ПН, форма якої не передбачала зазначення в табличній частині ПН коду ставки та коду пільги (була складена за формою, затвердженою наказом МФУ від 22.09.14 р. № 957, який був чинним до 01.04.16 р.), то такий РК складається за формою, чинною на дату складання такого розрахунку.

Коригування такої ПН здійснюється шляхом сторнування рядків ПН, показники яких підлягають коригуванню, та додавання нових рядків з правильними показниками.

Таким чином, у РК:

• у рядку, яким сторнується рядок ПН (шляхом обнулення), гр. 11 «код ставки» та гр. 12 «код пільги» не заповнюються, оскільки форма ПН на той час не передбачала зазначення у табличній частині ПН коду ставки та коду пільги;

• додається із зазначенням нового чергового порядкового номера рядок, якого не було у ПН, що коригується, у якому у гр. 11 зазначається код ставки, у гр. 12 — код пільги, які діють на дату коригування.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, підкатегорія 101.16

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі