Теми статей
Обрати теми

«Євробляхерів» змушують до пільгового розмитнення

Голенко Олександр, податковий експерт
Після довгих дебатів ВРУ вирішила «врегулювати» ситуацію, що склалася, зі «схемним» (у режимах або тимчасового ввезення, або транзиту) ввезенням легковиків на «євробляхах».

Зрозуміло, що не платити нічого — це краще, ніж заплатити щось (навіть якщо вивести за дужки суть правопорушення), але… Але на те, щоб «євробляхери» таки щось заплатили, спрямовані дуже жорсткі заходи..

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» встановлює знижений розмір ставки акцизного податку на авто як результат перемножування трьох коефіцієнтів:

• базового — залежного від об’єму двигуна (по дві градації для двигунів внутрішнього згорання і дизелів відповідно: 50/100 — для до/понад 3 літри; 75/150 — для до/понад 3,5 літри);

• пропорційного об’єму двигуна (об’єм у куб. см ділиться на 1000 куб. см);

• пропорційного віку (від 1 — для нових, до максимум 15).

Важливо: протягом 90 днів з 25.11.18 р. діє 50 %-ва знижка до розрахункової ставки (один автомобіль на особу), а тих осіб, які розмитнять автомобілі згідно з новими правилами, звільняють від відповідальності за початкове порушення митних правил.

(Закон України від 08.11.18 р. № 2611-VIII набув чинності 25.11.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі