Теми статей
Обрати теми

Якщо «обидві» амортизації рівні: РІ подавати!

Голенко Олександр, податковий експерт
ОВПП ДФС вимагає: навіть при рівності сум нарахованої амортизації основних засобів та/або нематеріальних активів у бухгалтерському обліку тим же показникам, але розрахованим відповідно до норм ПКУ, тобто коли результат розрахунку «амортизаційних» податкових різниць дорівнює нулю, додаток РI до декларації з податку на прибуток підприємств подавати слід обов’язково.

Аналогічно усім схожим колишнім відмовам у праві платника не подавати податкові деклараціями, в яких одні тільки «прочерки» (нулі), у такому випадку податківці знову жонглюють словами «показників, що підлягають декларуванню» з п. 49.2 ПКУ. Інша річ: не можна забувати, що в додатку РI тому ж малодохіднику може бути потрібним відобразити не відсутні у нього «амортрізниці», а інші податкові різниці.

(Інформація веб-cайту ОВП ДФС http://officevp.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/ 358665.htmll)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі