Теми статей
Обрати теми

Подаємо електронну «прибуткову» декларацію: яку форму обрати?

За яким ідентифікатором форми в електронному вигляді «квартальні» платники податку на прибуток подають декларацію за 2017 рік?

Податківці нагадують, що за новими правилами квартальні платники податку на прибуток подають «прибуткову» декларацію за звітний (податковий) рік у ті ж строки, що й річники, — протягом 60 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного (податкового) року (п.п. 49.18.6 ПКУ). Тобто останнім днем подання декларації з податку на прибуток за 2017 рік є 01.03.18 р.

Подавати декларацію треба за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897 (у редакції наказу Мінфіну від 28.04.17 р. № 467). Ця форма передбачає наявність позначок про базовий звітний період: «Базовий звітний період квартал» і «Базовий звітний період рік».

Так от, квартальні платники податку на прибуток (тобто ті, які звітують щокварталу) використовують форму J0100116 згідно з Реєстром форм електронних документів.

Річні платники (тобто ті, які звітують раз на рік) звітують за формою J0108104.

Якщо ви відправили електронну декларацію з неправильним ідентифікатором форми, у вас ще є час виправитися і подати декларацію з потрібним ідентифікатором. За умови, що ви встигнете це зробити до закінчення граничного строку подання декларації (тобто до 01.03.18 р.), штрафні санкції за п. 120.1 ПКУ застосовуватися не будуть.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, підкатегорія 102.23.02

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі