Теми статей
Обрати теми

Послуги з ремонту медобладнання: чи можна застосувати 7 %-ву ставку ПДВ

Кравченко Дар’я
Чи можна було у 2017 році застосувати знижену ставку ПДВ (7 %) до послуг з ремонту медичного обладнання?

Скажемо відразу, не можна. Зараз пояснимо чому.

Якщо говорити про операції, пов’язані з медтехнікою, медобладнанням або медвиробами, то у 2017 році для них ПКУ містив низку ПДВ-послаблень.

1. Знижена ставка ПДВ — 7 %.

Усі особливості її застосування ви могли знайти в п. 193.1 ПКУ. При цьому, згідно з цією нормою (у редакції до 01.01.18 р.) знижену ставку ПДВ (7 %) застосовували до операцій:

а) постачання на митній території України і ввезення на митну територію України лікарських засобів. Але! За умови, що такі ліки:

• дозволені для виробництва і застосування в Україні;

• внесені в Державний реєстр лікарських засобів і медвиробів за переліком, затвердженим Кабміном;

б) постачання на митній території України і ввезення на митну територію України ліків, медвиробів та/або медобладнання. За умови, що вони дозволені для застосування у рамках клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких наданий МОЗ.

Така понижена ставка ПДВ застосовується на всіх етапах постачання ліків та/або медвиробів незалежно від сфери діяльності покупця, якому здійснюється постачання (лист ДФСУ від 12.02.16 р. № 3035/6/99-99-19-03-02-15).

Як бачите, тут не згадується про те, що платник ПДВ, який надає послуги, супутні таким операціям (наприклад, як у вашому випадку, з ремонту медобладнання), міг скористатися зниженою ставкою ПДВ.

Тому робимо висновок, що такі операції обкладалися ПДВ в загальному порядку (за ставкою 20 %).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі