Теми статей
Обрати теми

Індексація зарплати зовнішнього сумісника

Лаврентьєва Жанна, головний спеціаліст відділу рівня життя і моніторингу бідності Департаменту рівня життя і моніторингу соціального розвитку Мінсоцполітики
Працівник — зовнішній сумісник. На основному місці роботи право на індексацію не настало. Чи індексувати зарплату за сумісництвом?

Заробітну плату індексують як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Це передбачено ст. 10 Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII (далі — Закон про індексацію) і п. 7 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078). При цьому спочатку проводять індексацію доходів за основним місцем роботи, потім індексують зарплату за сумісництвом.

На роботі за сумісництвом індексацію доходів проводять в межах суми, що не перевищує прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб (далі — ПМПО), з урахуванням проіндексованої зарплати за основним місцем роботи.

Важливо! Зарплату індексують на роботі за сумісництвом за умови надання довідки з основного місця роботи про розмір доходу, що підлягає індексації, і проіндексованого доходу.

Увага! Зарплату індексують за кожною посадою окремо, тобто окремо за основним місцем роботи і окремо за сумісництвом. Це означає, що і «базовий» місяць визначають за кожною посадою (а отже, і за кожним місцем роботи) окремо. Окремо визначають і суму індексації за кожною посадою (за кожним місцем роботи) виходячи з ПМПО, але виплачують пропорційно зайнятості (відпрацьованому часу) працівника. Водночас відповідно до п. 5 Порядку № 1078 працівникам госпрозрахункових підприємств підвищення заробітної плати у зв’язку зі зростанням рівня інфляції проводиться в порядку, визначеному в колективних договорах, але не нижче норм, визначених Законом про індексацію і положеннями цього Порядку.

Приклад. Працівник — зовнішній сумісник, прийнятий на підприємство на умовах неповного робочого часу (займає 0,5 штатної одиниці, оклад — 3600 грн., фонд оплати праці з урахуванням зайнятості — 1800 грн.). На роботі за сумісництвом останнє підвищення окладів було в серпні 2017 року.

На основному місці роботи працівник працює на умовах повної зайнятості (оклад — 4000 грн., останнє підвищення було у вересні 2017 року, індексації-різниці немає). Чи треба в січні 2018 року індексувати зарплату працівника за місцем роботи за сумісництвом, якщо він надасть довідку з основного місця роботи про те, що індексація йому не нараховувалася, оскільки право на неї ще не настало?

У наведеному прикладі працівникові за основним місцем роботи оклад останній раз підвищувався у вересні 2017 року. У січні 2018 року право на індексацію зарплати не настало*. Тому в січні на основному місці роботи зарплату не індексують.

* Див. статтю «Індексуємо зарплату за січень 2018 року» // «БТ», 2018, № 3. — Прим. ред.

Керуючись п. 5 Порядку № 1078, підприємство, на якому працівник працює за сумісництвом, може прийняти рішення про проведення індексації його зарплати з урахуванням зайнятості працівника. Сума індексації зарплати за січень 2018 року на роботі за сумісництвом на повну ставку складе:

1762 грн. х 3,2 % = 56,38 грн.,

де 3,2 — коефіцієнт індексації в січні 2018 року від «базового» серпня 2017 року**.

** Його можна знайти у статті «Індексуємо зарплату за січень 2018 року» // «БТ», 2018, № 3. — Прим. ред.

Оскільки працівник на роботі за сумісництвом працює в умовах неповного робочого часу, індексацію виплачують пропорційно зайнятості:

56,38 грн. х 0,5 штатної одиниці = 28,19 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі