Теми статей
Обрати теми

Комерційний облік газу

Децюра Сергій
ВР удосконалена правила комерційного (приладового) обліку природного газу.

Так, зокрема:

1) відстрочили на 3 роки (до початку 2021 року) встановлення постачальниками газу індивідуальних лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується тільки для приготування їжі;

2) визначили, що постачальники газу можуть за свій кошт встановити індивідуальні лічильники газу у помешкання фізосіб (населення).

При цьому якщо такі лічильники встановить фізособа самостійно за свій кошт, то постачальник газу має компенсувати витрати на встановлення шляхом зарахування в оплату вартості витраченого газу;

3) передбачено, що встановлення загальнобудинкового лічильника газу може відбутися лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

Також якщо населення відмовляється від встановлення загальнобудинкового лічильника газу, то припинити їм постачання газу заборонено. Доведеться встановлювати індивідуальні лічильники. А от за відмову від їх встановлення певній особі можуть припинити постачання газу.

(Закон України від 21.12.17 р. № 2260-VIII, чинний з 19.01.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі