Теми статей
Обрати теми

Звіт про пільги для річних платників податку на прибуток

Як подається Звіт про суми податкових пільг платником податку, який має пільги з податку на прибуток та подає декларацію лише раз на рік?

Суб’єкт господарювання, який користується податковими пільгами, веде облік сум таких пільг згідно з Порядком, затвердженим постановою Кабміну від 27.12.10 р. № 1233 та складає Звіт про суми податкових пільг (далі — Звіт про пільги).

Такий Звіт подається за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, Звіт не подається (п. 3 Порядку).

Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком (п. 137.4 ПКУ).

Розрахунок прибутку, що звільняється від оподаткування, відображається в додатку ПЗ до рядка 05 ПЗ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897 (у редакції наказу Мінфіну від 28.04.17 р. № 467) (далі — Декларація).

У Звіті про пільги суб’єктом господарювання зазначається сума пільги у зв’язку із звільненням прибутку від оподаткування, розрахована як прибуток від пільгової діяльності (рядок 05 додатка ПЗ до Декларації), помножений на діючу ставку податку на прибуток.

З огляду на викладене, суб’єкти господарювання, що скористались пільгами з податку на прибуток підприємств, подають Звіт про пільги протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, півріччя, трьох кварталів, року.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 102.23.01

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі