Теми статей
Обрати теми

Коли зовсім не до веселощів: реєстрація податкової накладної у святковий день

Чи може платник ПДВ зареєструвати податкову накладну (ПН) / розрахунок коригування (РК) в ЄРПН у святковий або вихідний день, якщо такий день є граничним днем реєстрації ПН/РК?

На дату виникнення податкових зобов’язань платник ПДВ зобов’язаний скласти ПН в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації в порядку, визначеному законодавством, підпису уповноваженої особи такого платника, і зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ строк (п. 201.1 ПКУ).

Реєстрація ПН/РК в ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням таких граничних строків (п. 201.10 ПКУ):

• для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, — до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;

• для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, — до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вони складені;

• для «зменшуючих» РК — протягом 15 календарних днів з дня отримання такого РК покупцем.

Операційний день, протягом якого платник ПДВ може зареєструвати ПН/РК в ЄРПН, триває в робочі дні з 8 до 20 години (п. 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну від 29.12.10 р. № 1246).

У цей період заборонено проводити технічне обслуговування і регламентні роботи, що вимагають зупинки ЄРПН (звісно, окрім аварійних випадків).

Більше того, якщо 15 число або останній день місяця припадає на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем*.

* Тобто ПН/РК, складені в першій половині червня, можна зареєструвати в ЄРПН в суботу 30.06.18 р.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.16

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі