Теми статей
Обрати теми

Чи звітувати про спирт, використаний у виробництві харчових продуктів

Чи потрібно суб’єкту господарювання, який придбав у виробника спирт для використання у харчовій промисловості, подавати звіт про використання спирту до контролюючого органу?

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, дистилятом виноградним спиртовим, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами визначені Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВР (далі — Закон № 481).

Відповідно до частини третьої ст. 16 Закону № 481 суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабміном видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

Визначення продукції, виробництво та торгівля якою підлягає ліцензуванню відповідно до Закону № 481, викладено в ст. 1 Закону № 481.

Отже, якщо суб’єкт господарювання не здійснює ліцензійну діяльність відповідно до вимог Закону № 481, а саме виробництво, оптову торгівлю спиртом та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, у нього не виникає потреба звітувати відповідно до вимог Закону № 481.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 115.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі