Теми статей
Обрати теми

Положення про реєстрацію платників ПДВ: доопрацювання від Мінфіну

Кравченко Дар’я
Наказ Мінфіну від 16.01.18 р. № 7 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

Наказом, що коментується, Мінфін підкоригував Положення про ПДВ-реєстрацію*.

* Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затверджене наказом Мінфіну від 14.11.14 р. № 1130.

1. Перерозподіл обов’язків. Тепер контролюючі органи (а не ГУ ДФСУ) в областях і м. Києві, міжрегіональні територіальні органи забезпечуватимуть організацію роботи з реєстрації та обліку платників ПДВ, що перебувають на їх території. Крім того, разом із місцевими податківцями ці органи прийматимуть заяви на ПДВ-реєстрацію, реєструватимуть, перереєструватимуть, анулюватимуть реєстрацію платників ПДВ тощо.

2. Реорганізація — привід для анулювання. Якщо юрособа, створена в результаті перетворення, не подала в контролюючий орган протягом 10 робочих днів, що настають за датою завершення перетворення, заяву на ПДВ-реєстрацію або ПДВ-перереєстрацію, податківці після закінчення цього строку приймуть рішення про анулювання ПДВ-реєстрації юрособи, припиненої в результаті перетворення.

3. Нюанси ПДВ-анулювання. Рішення про анулювання ПДВ-реєстрації може прийматися не лише керівником, але й заступником керівника або уповноваженою особою контролюючого органу.

При цьому один з примірників рішення про ПДВ-анулювання буде зберігається не в обліковій справі платника податків, а в контролюючому органі, який прийняв рішення про ПДВ-анулювання.

У зв’язку з цим внесені зміни в додатки 5 (ф. № 6-РПДВ), 7 (ф. № 7-РПДВ) і 9 (ф. № 6-РРС) до Положення про ПДВ-реєстрацію.

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування (на момент випуску номера не опублікований).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі