Теми статей
Обрати теми

Чи подавати ф. № 20-ОПП при передачі нерухомості в оренду

Чи подає суб’єкт господарювання — власник нерухомого майна повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів)?

Платник податків зобов’язаний повідомляти контролюючим органам про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (п. 63.3 ПКУ).

Податківці переконані, що у разі надання в оренду об’єкта нерухомого майна або його частини повідомлення за ф. № 20-ОПП подається до контролюючих органів, як орендодавцем, так і орендарем. Порядок та строки подачі визначені у п.п. 8.3 — 8.5 розділу VIII Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588.

Кожному об’єкту оподаткування, що надається в оренду (орендується), присвоюється ідентифікатор, що прийнятий суб’єктом господарювання — орендодавцем (орендарем), а також зазначається фактичний стан об’єкта оподаткування на момент заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП.

У графі 9 «Стан об’єкта оподаткування» суб’єкт господарювання (орендодавець) зазначає стан — «здається в оренду», суб’єкт господарювання (орендар) — «орендується». Якщо у таких об’єктів немає найменування, то у ф. № 20-ОПП зазначається інвентарний номер об’єкта, вказаний у договорі оренди.

У разі надання в оренду однотипних об’єктів оподаткування за одним місцезнаходженням при заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП слід дотримуватись принципу «укрупнення інформації» про об’єкти оподаткування. Інформацію про них слід відображати як про один об’єкт. Наприклад:

• кімнати або квадратні метри в одній квартирі (офісі) — як квартира (офіс);

• офіси в сервісному центрі — як «сервісцентр».

Якщо в оренду надаються однотипні об’єкти оподаткування за різним місцезнаходженням, інформація у повідомленні за ф. № 20-ОПП відображається щодо кожного об’єкта окремо.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 119.11

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі