Теми статей
Обрати теми

Як заповнити декларацію при придбанні нового автомобіля

Який перелік автомобілів зазначає юрособа в декларації з транспортного податку в разі переходу права власності протягом року на об’єкти оподаткування: всі чи лише придбані протягом року?

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація з транспортного податку подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником — починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт (п.п. 267.6.5 ПКУ).

При цьому якщо суб’єкт вперше подає декларацію за новопридбані об’єкти оподаткування (легкові автомобілі) та звітує за рік, у полі «Тип декларації» зазначає «Звітна».

При переході права власності на об’єкти оподаткування після закінчення граничного строку подання декларації (після 20 лютого) юрособою подається декларація з типом «Уточнююча» протягом місяця з дня виникнення права власності на об’єкт.

Таким чином, якщо платник податку на поточний рік подав звітну декларацію, а протягом року отримав право власності на новопридбані об’єкти оподаткування (легкові автомобілі), то такий платник має надати уточнюючу декларацію контролюючому органу за місцем реєстрації об’єктів оподаткування з урахуванням переліку автомобілів, зазначених в останній поданій декларації за рік, що уточнюється.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 111.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі