Теми статей
Обрати теми

Ритмічні постачання до різних магазинів: чи буде зведена податкова накладна

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Лист ДФСУ від 20.04.18 р. № 1770/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Нагадаємо: ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцеві два та більше разів на місяць (п. 19 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.15 р. № 1307).

Якщо платник ПДВ здійснює такі постачання товарів/послуг, він отримує невеликий бонус — право складати зведені податкові накладні (ПН) (п. 201.4 ПКУ):

• покупцям — платникам ПДВ — не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені такі постачання, на кожного платника податків, для якого постачання мають ритмічний характер, з урахуванням усього обсягу постачання товарів/послуг відповідному платникові протягом місяця;

• покупцям — неплатникам ПДВ — не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені ритмічні постачання, з урахуванням усього обсягу постачання товарів/послуг таким покупцям, з якими постачання мають ритмічний характер протягом місяця.

У фіскалів запитали: чи вважатимуться ритмічними постачання, якщо товар постачається більше двох разів на місяць, але в різні магазини покупця?

У листі, що коментується, податківці доходять висновку: якщо платник ПДВ здійснює постачання товарів більш ніж два рази на місяць покупцеві, то незалежно від того, доставляється цей товар в один або в різні магазини такого покупця, він може скласти зведену ПН з урахуванням усіх поставлених до таких магазинів товарів протягом одного місяця.

Але попереджають: платник ПДВ самостійно визначає товари/ послуги, постачання яких мають безперервний або ритмічний характер, виходячи з умов договору.

Адже частина друга ст. 367 ГКУ дозволяє суб’єктам господарювання встановлювати терміни постачання саме в договорі з урахуванням необхідності ритмічного і безперебійного забезпечення споживачів товарами.

У договорі може бути зафіксована і періодичність виписування зведених ПН.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі