Теми статей
Обрати теми

Яке опублікування нормативки — офіційне

Голенко Олександр, податковий експерт
ВРУ усунула колізію, через яку звичні офіційні «опублікатори» — газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр» — могли б втратити свій статус після їх роздержавлення згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24.12.15 р. № 917-VIII. Тепер ці видання виведені з-під дії останнього.

Згідно з ч. 1 ст. 139 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» від 10.02.10 р. № 1861-VI для законів та інших актів ВРУ офіційним є їх опублікування в газеті «Голос України» та (або) «Відомостях Верховної Ради України». Крім того, вони підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті (порталі) ВРУ (http://iportal.rada.gov.ua/).

Згідно з ч. 5 ст. 52 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» від 27.02.14 р. № 794-VII для постанов КМУ офіційним є їх опублікування в газеті «Урядовий кур’єр» та «Офіційному віснику України», а також інших офіційних друкованих виданнях і друкованих ЗМІ, визначених законом. Крім того, вони підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті (порталі) КМУ (https://www.kmu.gov.ua/ua).

Також закони та інші нормативно-правові акти підлягають доведенню до відома населення шляхом як їх офіційного опублікування (див. вище), так і висвітлення аудіовізуальними ЗМІ, оприлюднення на офіційних веб-сайтах зазначених органів, а також іншим законним чином (ст. 211 Закону України від 23.09.97 р. № 539/97-ВР).

(Закон України від 02.10.18 р. № 2578-VIII діє з 21.10.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі