№45

Бухгалтерський тиждень, листопад, 2018/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Нові форми податкової накладної та розрахунку коригування Наказ Мінфіну від 17.09.18 р. № 763 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307»
  • Складаємо РК до «старої» ПН: номер рядка зазначати обов’язково Лист ДФСУ від 08.10.18 р. № 4313/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Відновили ПДВ-реєстрацію! Але не ПДВ-ліміт… Лист ДФСУ від 08.10.18 р. № 4332/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Для єдиноподатника бюджетний грант — не дохід Лист ДФСУ від 23.10.18 р. № 4527/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства: порушники заплатять більше Лист ДФСУ від 23.10.18 р. № 32819/7/99-99-12-03-04-17
  • Оновлений Реєстр РРО ДФСУ оновила Державний реєстр РРО. Колишній Реєстр РРО, затверджений наказом ДФСУ від 06.06.18 р. № 362, втратив силу.
  • Яке опублікування нормативки — офіційне ВРУ усунула колізію, через яку звичні офіційні «опублікатори» — газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр» — могли б втратити свій статус після їх роздержавлення згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24.12.15 р. № 917-VIII. Тепер ці видання виведені з-під дії останнього.
  • Використовувати назву «поліція» заборонено Мабуть, на тлі високих рейтингів довіри до нової української поліції деякі суб’єкти стали шахраювати зі схожими словами в назвах, імітуючи свою приналежність до Національної поліції України.
  • Нові норми спецодягу для енергетиків Місоцполітики оновило Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам підприємств електроенергетичної галузі.
  • Календар тижня
  • Форма № 1ДФ: нарахував/виплатив? Відобрази! Напевно багатьом знайомий веселий вірш-підказка, що допомагає діткам запам’ятати, як правильно ставити наголос у слові «квартал»: «У бухгалтерії аврАл — завершується квартАл». Але, мабуть, тільки бухгалтер, що закриває цей самий квартал, зможе зрозуміти всю правду життя, викладену в цьому вірші. І щоб підсолодити вам «квартальну пігулку», пропонуємо статтю-довідник із заповнення квартальної форми № 1ДФ. Користуйтеся на здоров’я!
  • Звіт про суми податкових пільг: відповіді на найпопулярніші запитання Щокварталу пільговики повинні подавати податківцям Звіт про пільги. І хоча новим цей Звіт не назвеш, питання щодо його заповнення залишаються. Ось «найгарячіші» з них.
  • Анулювання ПДВ-реєстрації: запитання і відповіді Стаття присвячена запитанням, пов’язаним з анулювання ПДВ-реєстрації. Як бути з податковими накладними (ПН), які не були зареєстровані до того, як ПДВ-реєстрація була анульована? За якими ПН можна показати податковий кредит в останній ПДВ-декларації? Як сплачувати зобов’язання за останньою декларацією?
  • Переведення в таблиці 5 Звіту з ЄСВ Як відобразити в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 переведення на іншу роботу працівника?
  • Зарплата «в конверті»: штрафні наслідки Ситуація. Працівник образився на роботодавця та поскаржився в Держпраці або податковий орган, зазначивши, що йому виплачувалася «чорна» зарплата. Чого чекати роботодавцю? Якими будуть наслідки?
  • Чи потрібно «ЦПД-працівнику» реєструватися підприємцем? Рішення про те, як оформити відносини з працівником, часто приймає роботодавець. Він же переймається й через те, якими наслідками може обернутися «ЦПД-співпраця» для підприємства. Але мало хто знає, що й для другої сторони тут усе не безхмарно. Давайте розберемося, що означає цивільно-правовий договір (ЦПД) для його виконавця — фізичної особи.
  • Книга ФОП у ролі касової Книга обліку доходів (доходів і витрат)* — бухгалтерською мовою це обліковий регістр фізичної особи — підприємця (ФОП), причому часто — єдиний. Контролери бажають бачити в ній не лише податкову, а й касову інформацію. Чи обов’язково записувати в Книгу повну суму готівкових надходжень, чи тільки ту частину, яка потрапляє до складу доходів? І як не помилитися при цьому з оприбуткуванням готівкової виручки?
  • Стара ПН без коду послуги: як її відкоригувати Як відкоригувати податкову накладну, яка зареєстрована в ЄРПН 01.06.16 р. (без коду послуги), у разі повернення частини передоплати?
  • Нові податкові різниці 2018 року: як відобразити у «прибутковій» декларації Як у чинній формі декларації з податку на прибуток підприємств відображати податкові різниці, що діють з 01.01.18 р.?
  • Понадлімітна виручка в касі До каси підприємства надійшла виручка від реалізації товарів. Отримана сума перевищує розмір установленого ліміту каси. Чи можна сьогодні не здавати виручку до банку, а завтра спрямувати гроші, що надійшли, на виплату зарплати?
  • ЦПД: вигоди та ризики Трудові відносини — справа відповідальна. Уклавши з фізичною особою трудовий договір, роботодавець бере на себе низку зобов’язань перед працівником: виплачувати йому зарплату в певні строки не менше мінімального розміру, забезпечити соціальні і трудові гарантії, додержуватися законодавства про охорону праці, вести кадрову документацію і багато чого ще. Не дивно, що деякі підприємства в певних ситуаціях намагаються обійтися без укладення трудового договору, замінивши його цивільно-правовим договором (ЦПД). Водночас в умовах активної боротьби проти неоформлених працівників роботодавці бояться перекваліфікації перевіряючими ЦПД у трудовий договір. Для того, щоб у перевіряючих не було приводу визнати ЦПД трудовим договором, важливо, щоб такий ЦПД був складений правильно і не носив ознак трудового договору. Які ж ознаки відрізняють трудові відносини від цивільно-правових? Розкладемо все по поличках в нашій Темі тижня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі