Теми статей
Обрати теми

Нові норми спецодягу для енергетиків

Голенко Олександр, податковий експерт
Місоцполітики оновило Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам підприємств електроенергетичної галузі.

Як відомо, згідно зі ст. 8 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.92 р. № 2694-XII роботодавець зобов’язаний за свій рахунок забезпечити спецодягом, засобами індивідуального захисту, миючими і знешкоджуючими засобами працівників, які працюють у шкідливих і небезпечних умовах, пов’язаних із забрудненням і природними впливами. У цьому випадку — це роботи з експлуатації, ремонту, налагодження електростанцій, теплових і електричних мереж, обслуговуванню споживачів. Такий обов’язок прописується в колдоговорі, і витрати на забезпечення працівників у межах установлених норм вважаються для роботодавців усіх форм власності пов’язаними з господарською діяльністю.

(Наказ Мінсоцполітики від 27.08.18 р. № 1224 діє з 19.10.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі