Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

1 ЖОВТНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про контрольовані операції за 2017 рік.

4 ЖОВТНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про товарооборот торгової мережі (ф. № 1-торг, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про продаж світлих нафтопродуктів і газу (ф. № 1-торг (нафтопродукти), місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про обсяг оптового товарообороту (ф. № 1-опт, місячна) за вересень 2018 року;
  • термінового звіту про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами (ф. № 1-П, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про використання та запаси палива (ф. № 4-мтп, місячна) за вересень 2018 року.

5 ЖОВТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про перевезення вантажів та пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за вересень 2018 року юрособами, основним або одним з видів економічної діяльності яких є вантажні та (або) пасажирські автоперевезення;
  • звітів з праці (ф. № 1-ПВ, місячна та ф. № 1-ПВ, квартальна) за вересень і III квартал 2018 року.

9 ЖОВТНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (ф. № 1-ОА, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (ф. № 1-ОТ, місячна) за вересень 2018 року;
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за вересень 2018 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

10 ЖОВТНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) тими суб’єктами господарювання, які в III кварталі 2018 року були на єдиному податку без ПДВ, а з 01.10.18 р. перейшли на загальну систему оподаткування і при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації.

Календарні нотатки

Сьогодні нагадаємо про обов’язкову реєстрацію платниками ПДВ.

Щойно обсяг оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців перевалить за мільйон гривень, суб’єкт господарювання зобов’язаний зареєструватися платником ПДВ. Виняток — єдиноподатники. Вони зобов’язані зареєструватись платником ПДВ тільки після переходу на загальну систему оподаткування.

Подати заяву на ПДВ-реєстрацію (форма № 1-ПДВ) потрібно не пізніше 10-го числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнута мільйонна межа (п. 183.2 ПКУ).

Якщо заява подана вчасно, із суми перевищення ПДВ не сплачуємо. Під оподаткування ПДВ підпадають тільки операції, здійснені вже з моменту реєстрації платником ПДВ.

Якщо ж з поданням заяви прострочили, тоді платник підпадає під дію п. 183.10 ПКУ — він несе відповідальність за ненарахування або несплату податку на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту й отримання бюджетного відшкодування.

А ось відповідальність за ст. 117 ПКУ за сам факт несвоєчасного подання регзаяви за формою № 1-ПДВ платникові не загрожує (категорія 101.27 ЗІР ДФСУ).

У разі прострочення подання реєстраційної заяви контролери при перевірці можуть нараховувати зобов’язання з ПДВ з 11-го числа календарного місяця, що настає за місяцем перевищення мільйонного обсягу постачань.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі