Теми статей
Обрати теми

Округлення у чеку РРО: яку суму зазначати в податковій накладній

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
Лист ДФСУ від 23.08.18 р. № 3707/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Розрахункові документи. Контролери зауважили, документи, які друкуються РРО, можуть містити додаткові (довідкові) дані. Тому в реквізитах розрахункових документів можна:

• після рядка 7 фіскального чека перед рядком 8 додати нові рядки «Загальна вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за чеком до заокруглення» та «заокруглена знижка/заокруглена надбавка»;

• у рядку 8 «СУМА» зазначати «Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення». Саме зазначена сума вважається сумою розрахунку за відповідним розрахунковим документом.

При цьому до підсумку розрахункових операцій Z-звіту та X-звіту має потрапляти сума з розрахункових документів після заокруглення.

ПДВ. Контролери дійшли висновку, що нормами ПКУ не передбачено врахування будь-яких округлень, здійснених платником податку при розрахунках з покупцями, при визначенні бази оподаткування ПДВ.

Відповідно, у податковій накладній, складеній платником ПДВ за щоденними підсумками, відображається сума ПДВ, обрахована таким платником податку виходячи із бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 188.1 ПКУ.

Отже, маємо ситуацію, коли у первинних документах буде зазначено суму розрахунків після округлення, а в податковій накладній — до округлення.

Сподіваємось, що при перевірках контролери не будуть чіплятися до таких копійчаних відхилень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі