№37

Бухгалтерський тиждень, вересень, 2018/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Експорт олійних культур сільгоспвиробниками: ПДВ — за ставкою 0 % Закон України від 22.05.18 р. № 2440-VIII «Про внесення зміни до підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України »
  • Антирейдерський земельний закон, або Впорядкування користування масивом земель Закон України від 10.07.18 р. № 2498-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні»
  • «Умовні» ПЗ при ПДВ-анулюванні нараховують не завжди Лист ДФСУ від 23.07.18 р. № 3237/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Округлення у чеку РРО: яку суму зазначати в податковій накладній Лист ДФСУ від 23.08.18 р. № 3707/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Орендуєте житло для працівника — сплатіть ЄСВ, ПДФО та військовий збір Лист ГУ ДФС у Харківській обл. від 29.08.18 р. № 3755/ІПК/20-40-13-11-11
  • Рахунки для сплати ЄСВ не змінюються Держказначейство повідомляє, що 11.09.18 р. закінчується перехідний період, установлений для запровадження централізованої моделі обслуговування бюджетів за доходами. Починаючи з 12.09.18 р. усі «старі» рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів до бюджетів, відкриті на балансі головних управлінь Казначейства (МФО відмінне від 899998), будуть закриті.
  • «Пакунки малюка» видаватимуть протягом 30 днів З 1 вересня 2018 року в Україні запроваджено новий вид соцзахисту. При народженні дитини мають видавати одноразову натуральну допомогу — «пакунок малюка» з набором дитячого харчування, одягу та товарів, призначених для догляду за дитиною.
  • Перереєстрація транспортних засобів Кабмін уніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів , затвердженого постановою КМУ від 07.09.98 р. № 1388.
  • Як учасникам ООС підтвердити пільгу з ВЗ Наразі ПКУ передбачає, що тимчасово, на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, не підлягають оподаткуванню військовим збором (ВЗ) доходи у вигляді грошового забезпечення учасників операції Об’єднаних сил (ООС) на період їх безпосередньої участі в ООС.
  • Календар тижня
  • Модернізуємо систему опалення: як правильно облікувати та оподаткувати Останнім часом усе більше й більше точиться розмов з приводу чергового подорожчання природного газу. Тому з метою економії суб’єкти господарювання починають замислюватися над заміною або переобладнанням діючих газових котлів на твердопаливні. Про те, як відобразити в обліку такі операції, поговоримо у цій статті.
  • Катаємося на таксі Uber у відрядженні До редакції надходять запитання читачів, чи можна безподатково компенсувати витрати працівника у відрядженні на таксі Uber (у тому числі за кордоном). Висловимо свою думку із цього приводу.
  • Запитання у зв’язку з переходом зі спрощеної системи на загальну Пропонуємо до вашої уваги підбірку практичних запитань, які часто виникають у платників єдиного податку, яким доводиться (або які самостійно вирішили) розпрощатись із спрощеною системою оподаткування.
  • ФОП і декретні: відповідаємо на ваші запитання Підприємець планує піти в декретну відпустку. Як отримати допомогу з Фонду соцстраху (далі — ФСС) і чи потрібно за неї якось звітувати (подавати звіт) та сплачувати із суми допомоги ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Як краще організувати свою діяльність, щоб мінімізувати витрати на сплату ЄСВ у період «простою» у зв’язку з доглядом за дитиною?
  • Правила заповнення оновленої ЄСВ-звітності Новий Звіт за формою № Д4, як і його попередник, складається з титульного аркуша та дев’яти таблиць. Звичайні роботодавці, які виплачують заробітну плату і винагороди за ЦПД, заповнюють тільки таблиці 1, 5, 6 та 7. Всі страхувальники-роботодавці зобов’язані щомісячно формувати і подавати лише титульний аркуш і таблиці 1 та 6. А ось таблиці 5 та 7 доведеться заповнити тільки в окремих випадках. У сьогоднішній Шпаргалці бухгалтера ми зібрали правила заповнення загальних реквізитів ЄСВ-звітності, а також таблиць 1, 5 та 6 Звіту за формою № Д4.
  • ФОП сплачує за причіп готівкою через банк. Що з ПК? ФОП на ЄП третьої групи — платник ПДВ, що має «авто-вантажний» код КВЕД 49.41, планує придбати автопричіп. Чи буде у нього право на податковий кредит (ПК), якщо він сплатить за причіп готівкою через касу банку?
  • Компенсація шкоди для єдинника: оподатковувати чи ні? Підприємство на єдиному податку (без ПДВ) отримало компенсацію від перевізника в розмірі 50 % вартості пошкодженого товару. Підкажіть, чи потрібно оподатковувати цю суму єдиним податком?
  • Бий келихи, я прощаю! Податкові наслідки щодо ПДФО Працівник не закріпив на платформі ящик із келихами. У результаті ящик упав — і келихи розбилися. Вину свою працівник визнав, але директор вирішив суму завданого працівником збитку з нього не стягати. Чи має право директор так учинити? Чи не виникне в цьому випадку в працівника дохід, що дорівнює сумі збитку? Чи не зможуть перевіряючі в такому випадку застосувати до диретора адмінштраф за ст. 164 КпАП?
  • Оновлений Звіт з ЄСВ Новою звітністю з ЄСВ нас із вами «лякали» довго і нудно, аж із жовтня 2017 року. І ось «диво» сталося. Мінфін наказом від 15.05.18 р. № 511 виклав у новій редакції Порядок № 435*, а також оновив усі додатки до нього. «Дісталося» й формам ЄСВ-звітності. Про суть нововведень ви могли дізнатись, прочитавши нашу статтю «Оновлений ЄСВ-звіт: перше знайомство» // «БТ», 2018, № 30. Тепер настав час подавати ЄСВ-звіт за новою формою. В сьогоднішній Темі тижня ми зосередимось на особливостях заповнення таблиць 1, 5 та 6 Звіту за формою № Д4, адже їх подають звичайні роботодавці і саме до цих таблиць були внесені зміни.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі