Теми статей
Обрати теми

Ключі ЕЦП можна отримати лише особисто

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
СЦК ІДД ДФС повідомляє, що з 07.11.18 р. отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (у тому числі посвідченою нотаріально) буде неможливо.

Річ у тому, що з цієї дати набере чинності Закон України «Про електронні довірчі послуги», яким установлено (п. 2 ст. 22), що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (ЕЦП), здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

(Закон України від 05.10.17 р. № 2155-VIII, набере чинності з 07.11.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі