Теми статей
Обрати теми

ДФСУ обіцяє ПДФО-декларантам новий онлайн-сервіс

Голенко Олександр, податковий експерт
Податківці рапортують про новий онлайн-сервіс, який покликаний полегшити процес заповнення річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік в електронній формі.

В Електронному кабінеті фізичної особи — платника податків буде вже доступна опція часткового попереднього заповнення окремих реквізитів відповідної декларації (розділ «Декларація про майновий стан»). На підставі облікових даних платника прямо в призначені для того реквізити електронної форми автоматично підтягуватимуться відомості про:

1) нараховані/виплачені доходи згідно з даними держреєстру;

2) об’єкти нерухомого/рухомого майна.

З одного боку, це істотно полегшить процедуру заповнення декларації. З іншого — платник зможе відразу контролювати джерела і суми, що дозволить уникнути помилок. Крім того, подавати копії підтвердних документів можна буде також онлайн.

Зверніть увагу! Відомості про доходи, отримані в IV кварталі, будуть доступні тільки після 19 лютого.

Алгоритм роботи сервісу детально викладений у листі ДФСУ від 03.01.19 р. № 120/7/99-99-13-01-03-17 (на час підготовки номера не оприлюднений).

(Див. на сайті http://kh.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/363154.html)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі