№2

Бухгалтерський тиждень, січень, 2019/№ 2 Інші номери журналу ›
  • Декларація з податку на прибуток: за 2018 рік подаємо оновлену Лист ДФСУ від 04.01.19 р. № 357/7/99-99-15-02-01-17
  • Бонуси з картки покупця «зіграли»: ПДВ на лояльність? Лист ДФСУ від 12.12.18 р. № 5198/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • РК до ПН, складених до 01.04.16 р., знову без номера коригованого рядка Консультація з категорії 101.15 ЗІР ДФСУ
  • «За свій рахунок» із продовженням: виключаємо з розрахункового періоду? Лист Мінсоцполітики від 15.11.18 р. № 323/0/247-18
  • Новий Держреєстр РРО ДФСУ затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (скасувавши старий, затверджений наказом ДФСУ від 22.10.18 р. № 688).
  • ДФСУ обіцяє ПДФО-декларантам новий онлайн-сервіс Податківці рапортують про новий онлайн-сервіс, який покликаний полегшити процес заповнення річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік в електронній формі.
  • Деякі бюджетні рахунки змінилися Звертаємо увагу, що з 03.01.19 р. для зарахування доходів до бюджетів об’єднаних територіальних громад, які отримали повноваження за результатами місцевих виборів протягом 2018 року, відкриті нові рахунки.
  • Інформація про працівників-передпенсіонерів Підприємства, установи та організації (але не фізичні особи — підприємці!) зобов’язані дотримуватися квот з працевлаштування осіб, яким до настання пенсійного віку залишається не більше 10 років.
  • Календар тижня
  • Виправлення помилок у податковій накладній Умовно помилки в податковій накладній (ПН) можна поділити на дві категорії. Одні виправляти потрібно обов’язково, на інші можна заплющити очі. Розбираємось.
  • Ключові дані розрахунку коригування Ви вже знаєте, що з 1 грудня минулого року разом з податковою накладною (ПН) оновили і розрахунок коригування (РК)*. Тому зараз детальніше розглянемо зміни, поговоримо про заповнення РК і розберемо, як заповнювати ключові реквізити.
  • Компенсація митних платежів: «без ПДВ» Зовнішньоекономічна діяльність — справа непроста. Тому спокійніше, якщо пройти митні процедури і «очищення» (тобто сплатити митні платежі) допоможе професіонал — митний брокер чи посередник (повірений, комісіонер). Зрештою усі витрати на розмитнення «помічнику» компенсує замовник. Проте з’являється запитання: чи буде така компенсація митних платежів оподатковуватися ПДВ?
  • Z-звіт у запитаннях і відповідях Z-звіт — це невід’ємна складова роботи з РРО. Практика застосування зазначеного звіту час від часу ставить перед нами нові запитання. У цій статті відповідаємо на ті з них, які нам ставить власне РРО-сьогодення суб’єктів господарювання.
  • Засновник замість директора: кому повідомляти? Ситуація. У ТОВ директор, він же засновник, працював одноосібно. За протоколом зборів учасників на нього покладено обов’язки підписувати бухгалтерську та податкову звітність без укладення з ним трудового договору. Чи потрібно в цьому випадку повідомляти Держреєстратора, подавати форму № 1-ОПП, змінювати електронні ключі?
  • Звіт з ЄСВ «за себе»: уперше за новою формою З 01.08.18 р. набрав чинності наказ Мінфіну від 15.05.18 р. № 511, який виклав у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435 (далі — Порядок № 435). Дісталося й підприємницькому Звіту за формою № Д5. У результаті «покращень» він схуднув на дві таблиці. Як тепер виглядає форма № Д5? На що слід звернути увагу при її заповненні? Відповіді на ці та інші «звітно-підприємницькі» запитання ви знайдете у цій статті.
  • Дохід опустився нижче 1 млн грн.: чи треба застосовувати РРО? За результатами 2017 року дохід фізособи-підприємця (ФОП) на єдиному податку (група 3) перевищив 1 млн грн. Проте при цьому усі надходження були у безготівковій формі (РРО не застосовували). У 2018 році дохід ФОП не дотяг до критичної межі в 1 млн грн., але водночас у цей період «проскочила» одна готівкова операція. Чи треба було ФОП застосовувати РРО?
  • Якщо податок чи ЄСВ сплатили «не туди» Підприємство припустилося помилки у рахунку отримувача при заповненні платіжного доручення на сплату податку до бюджету та єдиного соціального внеску (ЄСВ). Які наслідки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі