Теми статей
Обрати теми

Щодо відображення інформації у додатку ОК

Редакція БР
Лист від 23.05.2012 р. № 8833/6/15-1315

Дешевше — в стрОК

В ОК відображаються тільки ті операції з єдиноподатниками,
які призводять до виникнення податкових витрат і доходів

Лист Державної
податкової служби України
від 23.05.2012 р. № 8833/6/15-1315

Щодо відображення інформації
у додатку ОК

Державна податкова служба України <...> стосовно відображення у додатку ОК до податкової декларації з податку на прибуток інформації про доходи та витрати контрагентів — платників єдиного податку повідомляє.

Згідно з п. 152.3 ст. 152 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією подають органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів — платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом.

Отже, положення зазначеної норми не визначають обмежень чи конкретизації певних операцій, які можуть не відображатись у додатку ОК податкових декларацій з податку на прибуток.

Водночас звертаємо увагу, що п. 152.3 ст. 152 Кодексу стосується тих доходів і витрат, які нараховуються згідно з правилами податкового обліку, встановленими розділом III «Податок на прибуток підприємств» Кодексу. А тому до додатка ОК податкових декларацій з податку на прибуток необхідно включати лише ті операції з платниками єдиного податку, які у податковому обліку призводять до відображення доходів або витрат.

Що стосується відповідальності за порушення порядку заповнення додатка ОК податкових декларацій з податку на прибуток, то п. 47.1 ст. 47 Кодексу передбачає, що за неподання , порушення порядку заповнення документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах, платники податків та їх посадові особи несуть відповідальність у порядку, установленому Кодексом.*

Заступник Голови А. Ігнатов

Від редакції

ДПСУ підтвердила те, що ми писали у «Бухгалтері» № 18’2012 на с. 36: суми, не включені до витрат, у додатку ОК не відображаються.

Детальніше про заповнення додатка ОК — див. «Бухгалтер» № 18’2012, с. 35–39, і «Бухгалтер» № 23’2012, с. 40.

 

* Неподання або несвоєчасне подання додатка ОК каратиметься штрафом за п. 120.1 ПКУ (170 грн, повторно протягом року 1020 грн); порушення порядку заповнення, недостовірність інформації каратиметься адмінштрафом за ст. 1631 КпАП (від 85 до 170 грн, повторно протягом року — від 170 до 255 грн).— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі