Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Квітневі тези

5 років тому — 23 квітня 2007 року в Москві помер Борис Єльцин — президент Росії епохи політичної романтики. Романтика призводила до демократизації, а тому — до децентралізації, дезорганізації, дефолтизації та криміналізації, от її й було замінено неромантичною прагматикою, причому не без великодержавного шовінізму. Жандармка колишнього СРСР (крім «республік радянської Прибалтики») назвала — вустами нового Президента — розвал цього СРСР «найбільшою геополітичною катастрофою XX століття» і стала потихеньку — вже руками цього Президента — згаданий СРСР відновлювати. Поки що без особливого успіху, але багато чого тут ще попереду. «А не будуть слухатися — відключимо газ»...

Єльцин таким не був. Він був хороший, з Уралу і любив Україну.

А цей — не з Уралу, а навпаки, з Петербурга і любить тільки Німеччину, своє колишнє місце роботи. І саму свою колишню роботу. І він у них надовго. І справа навіть не в ньому. Він не стільки Президент, скільки діагноз. Адже за нього дійсно голосували більше половини . Це не лікується.

Отака в нас без Б. М. стала безБашеНна сусідка, колишня старша сестра.

Так і живемо: зліва — Європа, якій не до нас, справа — МаРФуша, якій до нас, але краще б було не до нас. Загалом, усе — як у казці: ліворуч підеш — нічого не знайдеш, праворуч підеш — втратиш і те, що маєш. Це називається — багатовекторна інтеграція.

І оскільки йдемо ми при цьому суворо взад (щоб не ліворуч і не праворуч), то слідом за 23 квітня — днем смерті Єльцина  — йде 22 квітня — день народження Леніна...

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі