Теми статей
Обрати теми

В 1ДФ із ознакою «118» відображаються тільки надміру витрачені й не повернуті в строк кошти, отримані на відрядження або під звіт

Редакція БР
Відповідь на запитання

— Тільки, зай, зайве!

В 1ДФ із ознакою «118» відображаються тільки надміру
 витрачені й не повернуті в строк кошти,
отримані на відрядження або під звіт

Яку суму коштів потрібно відображати в податковому розрахунку за формою № 1ДФ (усю суму коштів, виданих на відрядження або під звіт, чи лише суму коштів, не повернутих своєчасно)?

Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до наказу [ДПА України від 24.12.2010 р.] № 1020 [«Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку»], кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, у тому числі надміру витрачені та не повернуті в установлені законодавством строки, відображаються у податковому розрахунку за формою № 1ДФ з ознакою доходу «118».

Згідно з п/п. 164.2.11 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу [України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV, зі змінами та доповненнями,] до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ст. 170 цього Кодексу.

При цьому п/п. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу визначено, що не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 ст. 170 цього Кодексу.

Таким чином, у податковому розрахунку за формою № 1ДФ під ознакою доходу «118» відображаються кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, надміру витрачені та не повернуті в установлені законодавством строки.

Матеріал підготовлено Н. Пасічник,
заступником начальника Управління
по роботі з Єдиною базою податкових знань
 та письмових звернень платників податків
 Інформаційно-довідкового департаменту
Державної податкової служби —
начальником відділу,
О. Янчевською та Р. Соколюком,
головними державними податковими інспекторами

«Вісник податкової служби України» № 34/2012

Від редакції

Про цей ДПСУ повідомляла й раніше (див. її лист від 12.05.2011 р. № 8882/6/17-0215 у «Бухгалтері» № 23’2011 на с. 26–27).

Цікаво, чому б у Довіднику ознак доходів в описі ознаки доходу 118» не вилучити слова «у тому чи-слі», щоб не створювалося враження, що обов’язок відображення в 1ДФ стосується не тільки надміру витрачених і не повернутих у строк відряджувальних і підзвітних сум? Тоді б кількість запитань значно зменшилася.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі