Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість

Редакція БР
Постанова від 05.09.2012 р. № 818

— Мало того, що їх лікують,

так вони ще й їсти хочуть!

Постанова Кабінету Міністрів України
від 05.09.2012 р. № 818

Про затвердження
Порядку надання послуг
з харчування громадян
у закладах охорони здоров’я,
операції з надання яких
звільняються від оподаткування
податком на додану вартість

Відповідно до підпункту «г» підпункту 197.1.7 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, що додається.

Прем’єр-міністр України
М. Азаров

 

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
 від 05.09.2012 р. № 818

Порядок надання послуг з харчування громадян
у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких
звільняються від оподаткування податком на додану вартість

1. Організація надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я забезпечується керівниками таких закладів.

2. Послуги з харчування громадян у закладах охорони здоров’я надаються безпосередньо такими закладами, зокрема на базі їх блоків харчування, або підприємствами громадського харчування, з якими такі заклади уклали договір.

3. До послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, відносяться:

послуги з харчування громадян, що надаються у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності у процесі надання медичної допомоги за рахунок бюджетного фінансування, а також у складі платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, зазначених у розділі I Переліку платних послуг , які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1138 ;

послуги з харчування громадян, що надаються у складі послуг з охорони здоров’я у приватних закладах охорони здоров’я.

4. Від оподаткування податком на додану вартість звільняються операції з надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я у межах затверджених норм харчування в грамах, а громадян, для яких не встановлено таких норм,— у межах визначеної грошової норми витрат на харчування.

У разі одночасного надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, і послуг, операції з надання яких не звільняються від такого оподаткування, облік відповідних операцій ведеться окремо.

5. Розмір денної грошової норми витрат на харчування визначається з урахуванням потреби у раціональному харчуванні та санітарно-гігієнічних вимог, але не може перевищувати більш як у 1,4 рази суми, що визначається шляхом ділення розміру установленого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць на кількість днів у відповідному місяці.*

* Приблизно 50 грн на день. Загалом, про устриць можна не мріяти.— Ред.

6. Послуги з харчування громадян у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності за рахунок бюджетних асигнувань надаються в межах коштів, передбачених кошторисами на утримання таких закладів.

7. Організація надання послуг з харчування здійснюється виходячи з харчової та енергетичної цінності продуктів і забезпечується шляхом регулювання об’єму готових страв або раціону , підбором необхідного способу кулінарної обробки відповідно до наявних медичних показань.

Примірне двотижневе меню складається з урахуванням особливостей харчування населення відповідного регіону та норм харчування в грамах. Щоденне меню складається виходячи з наявності продуктів згідно з примірним меню.

Установлюються такі режими харчування у закладах охорони здоров’я:

п’ятиразовий (сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря) — для дітей у віці від одного до трьох років ;

чотири разовий (сніданок, обід, полуденок, вечеря) — для дітей у віці від трьох до вісімнадцяти років , вагітних жінок, породіль, матерів, які годують груддю , онкологічних хворих, ветеранів війни та хворих, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу;

триразовий (сніданок, обід, вечеря) — для інших категорій хворих.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі