Теми статей
Обрати теми

Платники зобов’язані додавати до декларації з ПДВ копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді

Редакція БР
Лист від 13.12.2012 р. № 70820/61-12/18-8515

Додаток до прочерків

Платники зобов’язані додавати до декларації з ПДВ
копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді

Лист Державної податкової служби України
від 13.12.2012 р. № 70820/61-12/18-8515

Державна податкова служба України розглянула Ваше звернення <...> щодо подання копії записів у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних та повідомляє таке.

Відповідно до п. 201.15 ст. 201 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) реєстр виданих та отриманих податкових накладних ведеться в електронному вигляді у форматі, затвердженому центральним органом податкової служби.

Платники податку у терміни, передбачені для подання податкової звітності, подають до органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді.

При цьому копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних подаються у складі декларації з податку на додану вартість (п. 13 розділу III Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. № 1492).

Згідно з п. 7 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1002, реєстр виданих та отриманих податкових накладних є основою для відображення зведених результатів такого обліку в податкових деклараціях з податку на додану вартість.

Оскільки Кодексом та нормативно-правовими актами не передбачено подання копій реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді залежно від стану господарської діяльності платника податку та від наявності чи відсутності податкових зобов’язань та податкового кредиту у відповідному звітному періоді, то платник податку зобов’язаний до податкової декларації з ПДВ, яка подається до органу державної податкової служби з прочерками, додавати копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за відповідний звітний період.

Водночас повідомляємо, що з метою врегулювання проблемних питань, що виникають при застосуванні положень Кодексу, Державною податковою службою України на офіційному веб-сайті ДПС України в Єдиній базі податкових знань розміщені відповіді на запитання щодо подання копій реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

Голова О. Клименко

Від редакції

Справді, про те, що у разі подання «порожніх» декларацій з ПДВ необхідно подавати копії реєстрів податкових накладних, ДПСУ вже повідомляла в ЄБПЗ (див. «Бухгалтер» № 6’2012, с. 13 т).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі