Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Сам собі вірус

Нещодавно показували документальний фільм про те, що в Ізраїлі відкрили вірус нацизму. Потім вірус викупили й засекретили американці, жінку — автора відкриття невдовзі вбили, а сам вірус нібито розпорошують із літаків — так у колишньому СРСР з’являються націонал-соціалісти на подобу німецьких (а власне в Німеччині перед Другою світовою було зроблено й використано відкриття аналогічне).

Вірити чи ні — навіть не знаю. Те, що це було показано на українському каналі в prime-time, навело на думку, що був запущений натяк на одну з партій, про яку на підсвідомому рівні всі, мабуть, і подумали. Але ж навряд чи вірус діє так вибірково — ну хіба що душа чиясь уже сама на нього чекала.

Винайшли, звісно, й антивірус, але про нього саме майже нічого не говорили. Підґрунтя, отже, не медичне, а філософське — є привід замислитись.

Душевна жорстокість — це, безумовно, відхилення, тобто хвороба, і нічого немає дивного в тому, що якась психотропна речовина може цю хворобу посилити. Але от причина хвороби — напевно не психотропна. Хто такий вірус усім життям своїм наполегливо шукає, то знаходить його й без американців. А решті він небезпечним бути не повинен — коли є внутрішня протиотрута. Якщо ж немає, то не треба дивитися на небо, раптом це «немає» звідти розприскали на нашу грішну землю.

Вона грішна й так. Але в цілому — не стільки (коли йдеться про Україну) по лінії нацизму (він, якраз, більш помітний у сусідів), скільки по лінії непротивлення злу й гіпертрофованої терплячості. Якщо дивитися на цю хворобу (без будь-якого вірусу) з вітчизняноїне із закордонної) дзвіниці, то ще невідомо, що гірше

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі