Теми статей
Обрати теми

Про заходи щодо стягнення авансових внесків з податку на прибуток

Редакція БР
Лист від 22.01.2013 р. № 596/7/15-105

Суми й суми

прибуткових авансів

Лист державної податкової служби
у Сумській області
від 22.01.2013 р. № 596/7/15-105

Про заходи щодо
стягнення авансових внесків
з податку на прибуток

Мінфіном України відповідно до наказу від 17.01.2013 р. № 19 бюджетна класифікація доповнена новими кодами для сплати авансових внесків з податку на прибуток.

Бюджетні рахунки в органах казначейства будуть орієнтовно відкриті 23–24 січня 2013 року.

В картках особових рахунків платників нарахування авансових внесків по терміну 18.01.2013 р. проведені з використанням введених кодів. В той же час, у зв’язку з тим що платники з початку січня поточного року проводили сплату авансових внесків на основні коди, структурним підрозділам ДПІ області необхідно здійснити комплекс заходів, які доведені ДПСУ на селекторній нараді 21.01.2013 р.:

 

I. Підрозділам оподаткування юридичних осіб:

1. Провести інвентаризацію сплачених на основні коди у січні поточного року сум податку на прибуток щодо виділення серед них авансових внесків.

Термін — до 22.01.2013 р.

2. По результатам проведеної інвентаризації підготувати переліки платників, які сплатили авансові внески (1/9) до 18.01.2013 р. (включно), та надати їх підрозділам погашення податкового боргу. До таких платників заходи щодо примусового стягнення застосовуватися не будуть.

Термін — 22.01.2013 р.

3. Провести роз’яснювальну роботу з кожним платником відносно необхідності подачі заяви на переброску сплачених у січні 2013 р. авансових внесків з основного коду на новий код.

Термін — до 24.01.2013 р.

4. У випадках, коли платник здійснив сплату авансових внесків до 18.01.2013 р. (включно), то сума штрафних санкцій, що розраховані за період з 19.01.2013 р. по дату зарахування на новий код, належить анулюванню підрозділами оподаткування юридичних осіб за допомогою засобів програмного забезпечення автоматизованої системи «АУДИТ».

Термін — до 31.01.2013 р.

5. У випадку коли платник не здійснив у строк (до 18.01.2013 р. включно) сплату авансових внесків або здійснив її не в повній сумі, то за весь період несплати нараховується штрафна санкція і пеня незалежно від того, була у нього на основному коді переплата чи ні.

З метою мінімізації сум недоїмки та недопущення застосування заходів примусового стягнення платники повинні бути негайно персонально повідомленні про необхідність сплати авансових внесків під нарахування на нових кодах. Ця вимога стосується особливо тих платників, які не платили авансових внесків, розраховуючи використати наявну переплату.

Термін — 22.01.2013 р.

6. Підприємствам, по яких введений мораторій на задоволення вимог кредиторів і якими подавалась декларація за 9 місяців 2012 року з нарахуваннями податку на прибуток, нарахування авансових внесків по нових кодах проводяться у загальному порядку. У випадку проведення ліквідаційної процедури авансові внески повинні бути сплачені до дати зняття платника з податкового обліку.

 

II. Підрозділам погашення податкового боргу:

Забезпечити проведення роботи по стягненню податкового боргу в порядку, встановленому ПКУ, по платниках, які не сплатили авансові внески або сплатили їх у неповній сумі.

Заходи примусового стягнення не застосовуються до платників по переліках, переданих підрозділами оподаткування юридичних осіб (відповідно до п. 2).

 

III. Підрозділам прогнозування, аналізу, обліку та звітності :

1. Підготувати та передати до органів казначейства висновки на переброску сплачених сум авансових платежів з основного коду на новий код на підставі поданих платниками заяв.

Термін — до 28.01.2013 р.

2. Анулювати суми неправомірно нарахованої пені на підставі службових записок підрозділів оподаткування юридичних осіб.

Термін — до 31.01.2013 р.

IV. Підрозділам взаємодії з засобами масової інформації та з громадськістю:

Довести реквізити нових бюджетних рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток до платників податків, з розміщенням відповідної інформації на інтернет-сайтах органів ДПС, в засобах масової інформації, ЦОП.

Термін — наступний робочий день після отримання інформації Держказначейства про відкриття рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток.

Звертаю увагу керівників ДПІ області, що наведений алгоритм дій кожного структурного підрозділу буде знаходитися під жорстким контролем ДПС у Сумській області.

Заступник Голови
Н. Мірошнікова

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі