Теми статей
Обрати теми

Безоплатна видача спецмолока й ПДВ: боротьба триває

Редакція БР
Відповідь на запитання

СпецПДВ за шкідливість

Чия шкідливість, така й компенсація…

Безоплатна видача спецмолока й ПДВ: боротьба триває

Підприємство щодня закуповує і безоплатно видає працівникам шкідливого виробництва молоко за встановленими нормами, не нараховуючи ПДВ на вартість виданого молока.

Під час перевірки податківці заявили, що операція з видачі молока повинна оподатковуватися ПДВ.

Допоможіть відстояти свою позицію.

Спочатку нагадаємо, що безоплатна видача молока є вимогою норм чинного законодавства.

Наприклад, відповідно до ч. 1 ст. 166 КЗпП і ст. 7 Закону «Про охорону праці»* установлено, що на роботах зі шкідливими умовами праці працівникам видають молоко або інші рівноцінні харчові продукти безоплатно за встановленими нормами.

* Статтю 7 зазначеного Закону — див. у «Бухгалтері» № 14’2012 на с. 3т .

Питання, пов’язані з оподаткуванням операцій з видачі спецмолока, вже розглядалися на сторінках нашого видання.

Приміром, у «Бухгалтері» № 33’2006 на с. 45–46 ми зазначали, що питання про необхідність нарахування при видачі молока працівникам податкових зобов’язань з ПДВ є проблематичним. У зв’язку з цим пропонувалися два підходи: для обережних і сміливих платників.

Слід зазначити, що ці підходи є актуальними й зараз. Обережні платники розглядають цю операцію як постачання товарів. Адже при видачі молока можна допустити, що відбувається перехід права власності від підприємства до працівника. Ну а сама видача може розглядатися як операція з безоплатного постачання товарів (п/п. 14.1.191 ПКУ). Звісно, при такому трактуванні підприємство зобов’язано нарахувати податкові зобов’язання на вартість виданого молока.

До речі, податківці завжди вважали, що операції із забезпечення працівників спецхарчуванням, і зокрема молоком, є фактичним постачанням, у зв’язку з чим у підприємства будуть і податкові зобов’язання, і податковий кредит (консультації у «Віснику податкової служби України» № 23/2006, с. 27, і № 16/2007 (див. «Бухгалтер» № 18’2007, с. 33)). За дії ПКУ позиція ДПСУ з цього питання практично не змінилася: в ЄБПЗ вони роз’яснили, що безоплатне забезпечення окремих категорій працівників лікувально-профілактичним харчуванням, зокрема молоком, є операцією з продажу такого молока, яка є об’єктом оподаткування ПДВ і при здійсненні якої ПДВ нараховується в загальновстановленому порядку.

Сміливі платники можуть із таким підходом не погодитися. Справа в тому, що існують підстави сумніватися в тому, що видача молока є постачанням товарів.

Нагадаємо, що відповідно до п/п. 14.1.191 ПКУ постачання товарів — це будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання за рішенням суду.

Постачанням товарів також вважається

«будь-яка із зазначених дій платника податку щодо матеріальних активів, якщо платник податку мав право на віднесення сум податку до податкового кредиту у разі придбання зазначеного майна чи його частини (безоплатна передача майна іншій особі <...>)».

Якщо при придбанні молока підприємство скористалося правом на податковий кредит, то сміливий акцент в обґрунтуванні відсутності об’єкта оподаткування ПДВ повинен робитися на тому, що забезпечення працівників «спецмолоком» не підпадає під поняття «безоплатної передачі майна іншій особі» для цілей ПКУ і не є передачею права на розпоряджання товарами як власник.

І справді, при видачі спецмолока працівникам не відбувається передачі права на розпоряджання ним як власник. Нагадаємо, що згідно з чинним й досі Порядком безоплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів робітникам та службовцям, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці, затвердженим постановою Держкомпраці СРСР і Президії ВЦРПС від 16.12.87 р. № 731/П-13, видача та вживання молока повинні здійснюватися в буфетах, їдальнях або в спеціально обладнаних відповідно до санітарно-гігієнічних вимог приміщеннях. Тому, одержавши молоко, працівник повинен ужити його в певному місці, що, загалом, не є розпорядженням спецхарчуванням як власник.

Що стосується безоплатної передачі майна іншій особі, то слід перегорнути сторінку й звернути увагу на п/п. 14.1.13 ПКУ, в якому наведено визначення безоплатно наданих товарів: це товари, які надаються відповідно до договорів дарування, інших договорів, за якими не передбачається грошова або інша компенсація вартості таких товарів чи їх повернення, або без укладення таких договорів.

Як відомо, видача спецхарчування працівникам реалізується в межах не господарських і цивільно-правових, а трудових відносин. Деякі фахівці розглядають видачу спецхарчування як певну компенсацію шкоди, завданої працівникам забрудненням повітряного середовища на робочих місцях шкідливими хімічними речовинами. Тому видачу молока, на їхню думку, слід вважати заходом щодо своєчасного усунення наслідків впливу зовнішнього середовища на здоров’я працівників. Якщо ж керуватися підходом ДПСУ, то забезпечення працівників відповідними санітарно-гігієнічними умовами, наприклад милом, теплом,* кондиціонованим повітрям* або водою* в душі, також може вважатися безоплатним постачанням таких товарів (послуг) працівникам. Навряд чи це так. Тому й «молочна» операція не повинна визнаватися постачанням товарів у розумінні податкового законодавства. Це, скоріше, елемент виробництва, оскільки вартість «спецмолока» закладається до собівартості виготовленої підприємством продукції.

* Згідно з абз. 2 п/п. 14.1.191 ПКУ з метою застосування терміна «постачання товарів» електрична та теплова енергія, газ, пара, вода, повітря, охолоджене чи кондиційоване, вважаються товаром.

Отже, зазначена операція не повинна розглядатися як об’єкт оподаткування ПДВ. Це дозволить не нараховувати податкові зобов’язання на вартість молока.

До речі, смілива точка зору підтверджується також прикладами судової практики, які показують, що, хоча податкові органи продовжують наполягати на «поставковій» позиції забезпечення молоком працівників, суди різних інстанцій підтримують у цьому питанні платників не з боязких.

Наприклад, колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду в постанові від 17.09.2009 р. у справі № 22-а-24139/08 на підставі аналізу норм Закону про ПДВ, Закону «Про оподаткування прибутку підприємств», Закону «Про охорону праці» і КЗпП дійшла висновку, що

«пільги і компенсації працівникам за важкі та шкідливі умови праці, які надаються роботодавцями в межах трудового законодавства, не є поставкою товару без оплати чи операцією з безоплатної поставки товару в розумінні Закону «Про податок на додану вартість», оскільки здійснюється не в межах цивільного чи господарського обороту, а у зв’язку із врегульованим спеціальним законодавством трудових відносин між роботодавцем та працівником».

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд в ухвалі від 03.03.2009 р. у справі № 3/451/07-АП також зазначає, що

«безоплатна видача молока працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці, не є безоплатною передачею товарів (робіт, послуг) або натуральною виплатою у рахунок оплати праці, що виключає підстави для визначення вартості молока як бази оподаткування ПДВ».

Колегія суддів Вадсуду також підтримує у своїх рішеннях позицію сміливих платників податку.

Наприклад, в ухвалі від 10.08.2010 р. № К-14453/08 вона погодилася із висновками судів попередніх інстанцій про відсутність обов’язку підприємства нараховувати та сплачувати ПДВ при здійсненні операцій із забезпечення працівників спецхарчуванням у порядку, визначеному Законом про ПДВ.

Приємно, що й у більш пізніх судових рішеннях (в 2011–2012 р.) ситуація в судах першої та апеляційної інстанцій також складається на користь платника податку (постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11.08.2011 р. у справі № 2а/0470/6887/11, від 14.09.2011 р. у справі № 2а-9396/10/0470).

Апеляційні суди підтримують позицію судів першої інстанції (постанови Одеського та Дніпропетровського апеляційних адміністративних судів від 14.07.2011 р. у справі № 2а-7337/10/1470 і від 24.01.2012 р. у справі № 2а-6887/110470 відповідно).

Загалом, ПДВ-проблема, пов’язана з безоплатною видачею спецмолока, залишається актуальною й зараз, і ми сподіваємося, що ця публікація допоможе сміливим підприємствам відстояти свої законні права.

Алла Погребняк

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі