Теми статей
Обрати теми

Про забезпечення функціонування електронних податкових сервісів

Редакція БР
Лист від 05.12.2012 р. № 10754/0/71-12/19-1017

Але найкрутіший податковий
 сервіс — не електронний...

…а жива податкова міліція!

Лист Державної податкової служби України
від 05.12.2012 р. № 10754/0/71-12/19-1017

Про забезпечення функціонування
електронних податкових сервісів

Державним податковим службам в АР Крим,
 областях, містах Києві та Севастополі,
СДПІ по роботі з ВПП у містах
Сімферополі, Дніпропетровську, Донецьку,
 Запоріжжі, Луганську, Львові,
Миколаєві, Одесі, Харкові та Києві,
СДПІ по роботі з підприємствами ГМК
у м. Кривий Ріг

З метою реалізації державної політики електронного документообігу, створення комфортних умов для суб’єктів господарювання під час адміністрування податків Державною податковою службою України запроваджено ряд електронних податкових сервісів, зокрема:

«Інформаційне повідомлення про заборгованість з податків, зборів (обов’язкових платежів, яким передбачено надсилання на e-mail платника податків, що має податковий борг перед бюджетом, каналами сучасних інформаційних технологій відповідних інформаційних повідомлень. Про запровадження вказаного сервісу органи Державної податкової служби повідомлялися листом Державної податкової служби України від 08.06.2012 р. № 16106/7/19-1017 ;

«Довідка про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів, яким передбачено надсилання платникам податків в електронному вигляді засобами електронного зв’язку документа, що підтверджує відсутність заборгованості по податках перед бюджетом на підставі наданої ними електронної заяви. Про запровадження вказаного сервісу органи Державної податкової служби повідомлялися листом Державної податкової служби України від 20.06.2012 р. № 17136/7/19-1017 ;

«Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу Державної податкової служби України (www.sts.gov.ua), надає можливість online-іперевірки перебування на обліку в органі Державної податкової служби та стану розрахунків такого платника податків з бюджетом.

Зазначаємо, що для інформаційної підтримки та технічної допомоги платникам податків з питань надіслання ними в електронній формі податкової звітності та податкових накладних в Державній податковій службі України створено загальнодержавний call-центр, скористатись яким можна безкоштовно зі стаціонарного телефону за номером 0-800-501-007 (вибравши напрямок 7). Отже, звернувшись до call-центру, користувач може отримати також інформацію щодо роботи електронних податкових сервісів.

Разом з тим повідомляємо, що з метою надання практичної допомоги на офіційному веб-порталі Державної податкової служби України (www.sts.gov.ua) за адресою: Головна Електронна звітність — Платникам податків про електронну звітність — Документи користувача [—] розміщено перелік відповідальних осіб в органах Державної податкової служби, які надають практичну допомогу по користуванню програмним забезпеченням Системи формування та подання до органів Державної податкової служби засобами телекомунікаційного зв’язку податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді, та відповідальних за приймання звітності в електронному вигляді.

У зв’язку з необхідністю підвищення якості надання практичної допомоги користувачам, кваліфікованої підтримки органами Державної податкової служби платників податків щодо користування зазначеними електронними податковими сервісами та формування позитивного іміджу сервісної служби зобов’язую :

— надавати у разі звернення своєчасну, якісну та кваліфіковану інформаційну підтримку платникам податків;

— проводити кампанії з інформування , роз’яснення та консультування платників податків з приводу функціонування зазначених електронних податкових сервісів, зокрема, через засоби масової інформації, інтернет-ресурси, на дошках оголошень, розміщених в органах Державної податкової служби, та за допомогою зовнішньої реклами;

— провести професійно-економічні навчання з питань функціонування зазначених електронних податкових сервісів відповідно до підпункту 9.1 пункту 9 Рекомендацій щодо організації підвищення кваліфікації працівників органів Державної податкової служби України у 2012 році, затверджених наказом Державної податкової служби України від 13 січня 2012 року № 34.

Заступник Голови А. Ігнатов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі