Теми статей
Обрати теми

Арифметичні помилки в податковій накладній виправляти не можна

Редакція БР
Відповідь на запитання

— Як може бути 6 × 8 = 48,
якщо 48 це 3 × 16?

Арифметичні помилки в податковій накладній виправляти не можна

Чи можна виправити арифметичні помилки, допущені в податковій накладній?

Арифметичні помилки, допущені в податковій накладній, виправленню не підлягають. Податкова накладна з помилками, включаючи і арифметичні, не розцінюється як документ і не може бути підставою для формування податкового кредиту.

Внесення змін або коригування показників податкової накладної здійснюються у випадку коригування податкових зобов’язань платника відповідно до ст. 192 Податкового кодексу України. А саме, якщо після постачання товарів або послуг змінюється сума компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів чи послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів чи послуг.

Також звертаємо увагу на те, що у разі порушення продавцем порядку заповнення податкової накладної або порядку її реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів чи послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів або послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що підтверджують факт отримання таких товарів або послуг.

Порядок заповнення податкової накладної визначений ст. 201 Податкового кодексу України та наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. № 1379 «Про затвердження форми податкової накладної і Порядку заповнення податкової накладної».

Міністерство доходів і зборів України
Офіційний портал
http://minrd.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/97410.html

Від редакції

Аналогічну позицію податківців розміщено також і в ЄБПЗ .

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі