Теми статей
Обрати теми

Представляємо художню книгу відомого юриста, постійного автора «Юридичного вісника України» Сергія Тенькова

Редакція БР
Стаття

Гарем Снігової Королеви

(лише 2 уривки)

Представляємо художню книгу відомого юриста,
 постійного автора «Юридичного вісника України» Сергія Тенькова
*

<...>

Мій маленький світ, загублений серед будівель суверенний острів — затишний магазинчик, якщо вірити непримітній вивісці «Антикварна крамничка для тих, хто розуміє». Тут уже кілька років я не торгую, ні — насолоджуюся запахом столітнього книжкового пилу, втішаю себе ароматами східних див, які хтозна-звідки потрапили до нашого міста. У податкового інспектора — великої жінки, із сумними очима обдуреної дорослими дитини — це питання теж іноді виникає. Але, погортавши мою пошарпану й безглузду бухгалтерську книгу, вона тільки голосно зітхає і, виписавши черговий символічний штраф, іде. Заходить сумна інспекторка все частіше, коли-небудь я наважуся й попрошу її залишитися. Удвох ми чудово влаштуємося на диванчику в стилі ампір, який чого тільки не бачив за свого диванного віку: у позолочених альбомах будемо розглядати стародавні гравюри і мріяти про те, чого ніколи не буває. Або ні, почитаємо краще вголос мою бухгалтерську книгу, порегочемо...

<...>

За матовим склом у книжковій шафі з мореного дуба стоять в ряд золочені томи законів. Я знав одного хлопця, стажера, який умудрився їх усі прочитати. Мріяв стати хорошим адвокатом, ну, хоча б таким, як я. Закривши останній, тільки-но прочитаний том, хлопець цей зробив три речі. Час був пізній, тому вирушив він у найближчий нічний клуб, це раз, хильнувши для хоробрості, вибрався біля самої жердини на сцену — поцілувати в пітне чоло стриптизершу, це два, після всього розігнав свій автомобіль і на пов-ному ходу стрибнув з моста, який з’єднує розділені рікою половинки нашого міста. Виловили бідолаху лише через два дні, річка потягла свою здобич разом з машиною далеко вниз за течією... Відтоді я боюся стулки моєї книжкової шафи навіть відкривати. Нечисте місце.

<...>

 

* Теньков Сергей. Гарем Снежной Королевы (…И звездное небо в придачу).— К.: Юринком Интер, 2013.— 160 с.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі