Теми статей
Обрати теми

Щодо надання витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно під час проведення державної реєстрації прав

Редакція БР
Лист від 21.01.2013 р. № 27-06-15-13

Витяг з Держреєстру прав —

це залежно від підстав

Витяги з Держреєстру прав можуть містити різний обсяг
 відомостей залежно від суб’єктів,
 яким вони надаються, і залежно від підстав для їх видачі

Лист Державної реєстраційної служби України
від 21.01.2013 р. № 27-06-15-13

Щодо надання витягу
з Державного реєстру
речових прав на нерухоме майно
під час проведення державної реєстрації прав
*

(витяг)

<...>

Відповідно до пункту 21 Порядку державної реєстрації на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22 червня 2011 року № 703 <...>, орган державної реєстрації прав, нотаріус у день прийняття рішення про державну реєстрацію видає або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення заявникові витяг з Державного реєстру прав разом з документами, що подавалися заявником для проведення державної реєстрації прав, одним із способів, зазначених у заяві про державну реєстрацію.

При цьому слід відмітити, що програмне забезпечення Державного реєстру прав передбачає можливість формування витягів, які містять різний обсяг відомостей з Державного реєстру прав залежно від суб’єктів, яким вони надаються, а також підстав для їх видачі.

Так, згідно з пунктом 48 Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1141, у Державному реєстрі прав передбачено формування, зокрема, витягу, який надається власнику нерухомого майна, його спадкоємцям (правонаступникам); витягу, який надається в процедурі державної реєстрації прав; витягу, який надається в процедурі взяття на облік безхазяйного нерухомого майна.

Водночас виключно витяг, який надається власнику нерухомого майна, його спадкоємцям (правонаступникам), містить інформацію про державну реєстрацію права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав, наявну у розділі Державного реєстру прав, відкритому на такий об’єкт на дату та час його формування.

Тобто такий витяг міститиме інформацію про право власності на нерухоме майно, у тому числі відомості щодо усіх співвласників із зазначенням їх часток у праві спільної часткової власності, відомості про наявні інші речові права, обтяження речових прав, зокрема перенесені з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек та/або Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Враховуючи наведене під час проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно слід формувати витяг з Державного реєстру прав, який надається власнику нерухомого майна.

У випадку проведення державної реєстрації інших речових прав на нерухоме майно, обтяжень речових прав на нерухоме майно слід формувати витяг, який надається в процедурі державної реєстрації прав.

Перший заступник Голови І. Завальна

 

* Лист адресовано начальнику реєстраційної служби Головного управління юстиції Мінюсту в АРК, начальникам реєстраційних служб головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі