Теми статей
Обрати теми

Для відображення у звітності операцій торгівлі ЦП, які оподатковуються за ставкою 10%, Мінісдохіз пропонує подавати додаток ЦП за новою (ще не затвердженою) формою

Редакція БР
Лист від 17.04.2013 р. № 1423/7/99-99-19-03-01-17

— Що за ципа? — Це ЦиПа!
 Гостя з майбутнього...

Для відображення у звітності операцій
 торгівлі ЦП, які оподатковуються за ставкою 10%,
 Мінісдохіз пропонує подавати додаток ЦП
 за новою (ще не затвердженою) формою

Лист Міністерства доходів і зборів
від 17.04.2013 р. № 1423/7/99-99-19-03-01-17

(витяг)

<...>

Міністерством доходів і зборів України розроблено проект наказу, яким передбачено приведення у відповідність форм податкових декларацій з податку на прибуток підприємства, банку та страховика у відповідність до положень Закону № 5519 [від 06.12.2012 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів»*], зокрема шляхом викладення додатка ЦП (цінні папери) в новій редакції (додається**).

З урахуванням зазначеного, Міністерство доходів і зборів України рекомендує платникам податків використовувати нову редакцію додатка ЦП до затвердження змін до відповідних форм податкової звітності, до податкових декларацій з податком на прибуток, яка запропонована проектом наказу, для її подання до органів ДПС за своїм місцезнаходженням замість встановлених відповідними наказами форм.

Положеннями п. 57.1 ст. 57 ПКУ встановлено, що платник податку, який за підсумками минулого звітного (податкового) року не отримав прибутку або отримав збиток, податкові зобов’язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків у наступному році, а за підсумками першого кварталу отримує прибуток, має подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань.

Враховуючи, що оподаткування податком на прибуток прибутку від операцій з ЦП за окремою ставкою 10% запроваджено з 01.01.2013 р. і відповідно податок на прибуток від таких операцій за ставкою 10% не враховується для обрахунку базового показника для визначення авансових внесків у 2013 році, наявність прибутку від операцій з ЦП за підсумками I кварталу 2013 року не є підставою для подання податкової декларації з податку на прибуток за перше півріччя та три квартали 2013 року.***

У зв’язку з викладеним зобов’язую голів ДПС в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, окружній ДПС — Центральному офісу з обслуговування ВПП терміново довести зазначений лист до відома платників податку та підпорядкованих органів ДПС з метою дотримання положень ПКУ.

Заступник Міністра А. Ігнатов

Від редакції

Більше про 10%-вий податок на прибуток від операцій з торгівлі ЦП можна довідатися у «Бухгалтері» № 8’2013 на с. 39–45.

 

* Див. «Бухгалтер» № 4’2013, с. 19–31.— Ред.

** Не наведено.— Ред.

*** Дуже дивне обґрунтування: на наш погляд, із п. 57.1 ПКУ такий висновок не випливає. Утім, дякуємо за ліберальність…— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі